goud kan nooit oud vuil worden.

“De Heer is mijn Herder”, was de tekst die zich aan mij opdrong deze week toen ik me flink gefrustreerd voelde over een aantal zaken.
En die tekst kwam met een simpele waarheid: Een herder leidt. Als ik beleid dat Hij mijn Herder is, is Hij mijn Leider en kan ik mij niet laten leiden door andere indrukken. Ik kan me niet laten leiden door mijn emoties; ik kan me niet laten leiden door de manier waarop mensen mij behandelen en ik kan me niet laten leiden door mijn miskleunen.0c17398b8d3aecd3da86f822fe7d0532
Als Hij mijn Herder is, dan is Zijn woord over mij waar en alles wat daar tegenin gaat onwaar.

Dat betekend dat ik gewenst en geliefd ben (Gal.3:26; Ef.1:5), ook al behandelen anderen mij als ….(vul het voor jezelf maar in hoe jij je door iemand behandeld voelt). Het doet niets aan onze waarde af, want die is vastgelegd door de allerhoogste autoriteit, namelijk God onze Herder; in de hemelse gewesten, waar het onaantastbaar is voor roest of modder.
Soms is dat lastig vast te houden wanneer er andere zaken “recht in ons gezicht”, in de tastbare wereld gecommuniceerd worden. En dat is eigenlijk best gek, want we worden voortdurend omringt door dingen die niet echt zijn. Als we naar een film kijken, een computerspel spelen of naar een pretpark gaan, weten we dat de monsters die wij zien niet echt zijn. We ondergaan die dingen als een passerende ervaring zonder daarbij de vaste grond onder onze voeten kwijt te raken.

Zo mag Gods waarheid ook een vaste grond zijn onder onze voeten en de leugens die de boze aan ons voorspiegeld als lucht, een schijnwereld, onwaar. Daarom hebben we in deze wereld Gods wapenuitrusting nodig, om stand te kunnen houden ondanks hetgeen we zien of horen.
Op de belijdenis dat Jezus Heer is, de waarheid waarop wij staan, zei Jezus zelf: Ik zal mijn gemeente bouwen en de poorten van het dodenrijk zullen haar niet overweldigen (Matt.16:18). De boze kan niet winnen. Hij houdt ons misschien luchtspiegelingen voor, gaat rond als een briesende leeuw (de imitator!), maar hij is een verslagen vijand.

Een gedachte over “goud kan nooit oud vuil worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s