Elke dag overvloed

Ex.16:4 Ik zal voor u brood uit de hemel laten regenen.background-2561_960_720

Iedere morgen ga ik met mijn Bijbel aan tafel zitten. Soms komt er een tekst in mijn gedachten, soms lijkt een tekst van een bladzijde naar voren te springen, ook eigen ik me teksten toe voor die dag, omdat ze tot mijn hart spreken.
Vaak zijn het er 4 of 5 die ik op een memoblaadje schrijf, die ik in mijn broekzak steek voor overdag. Dan kan ik erop terug vallen als ik aan het werk ben.
Het kan gebeuren dat ik de volgende morgen hetzelfde memoblaadje op tafel leg omdat er best nog wat bij geschreven kan worden en die teksten van gisteren waren goed, ze kunnen toch best nog een dag mee?? En toch werkt dat niet. Op één of andere manier lijken de teksten van gisteren iets van hun impact te zijn verloren en zijn er vandaag weer andere teksten die precies de spijker op zijn kop slaan.
Eigenlijk weten we wel dat dit geestelijke principe zo werkt. We zagen het in het O.T in het beeld van manna wat elke dag vers verzameld diende te worden. Het manna van de vorige dag was bedorven, niet meer bruikbaar. Jeremia zei in Klaagliederen 3:22 Elke morgen schenkt hij nieuwe weldaden.  –Veelvuldig blijkt uw trouw!  Nu is het niet zo dat de teksten van gisteren onbruikbaar zijn geworden, maar ze voeden me niet meer in de mate waarin ze dat gisteren deden, ik heb nieuwe nodig.
Bijzonder dat zo een memoblaadje in mijn broekzak dat zo duidelijk maakt.
Elke dag heeft God nieuwe zegeningen voor ons in petto. Met de nieuwe dag heeft Hij ook al voorzien in de oplossingen die we vandaag nodig hebben, de raad die we nodig hebben, de kracht die we nodig hebben. Hij heeft al voorzien en het is aan ons om te verzamelen, te ontvangen en rentmeester te zijn over onze geestelijke inkomsten en uitgaven.

Laatst sprak ik met iemand die zei: “Ik moet het rustiger aan doen soms, maar dat kan ik niet zo goed ik ben nu eenmaal altijd druk, anderen moeten mij erop wijzen om rust te nemen”. Dat klinkt heel mooi. Het is een manier om je zelfbeeld de schijnglans van een ijverig mens te geven, een harde werker. Maar eigenlijk spreekt het van slecht rentmeesterschap over je noden en behoeften. Die persoon maakt indirect andere mensen medeverantwoordelijk voor iets wat hij zelf moet doen, namelijk aan Gods voeten zitten en elke dag nieuw manna verzamelen.
Er is genoeg! We hebben een God van overvloed.
En als je zelf nog niet zo goed in staat bent om het uit je Bijbel te halen dan zijn er genoeg goede schrijvers die een dagelijkse overdenking uitgeven; er zijn online preken te beluisteren, radio uitzendingen te volgen…..Neem en eet, want er is meer als dat we op kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s