Een verslagen toekomst voorspeller

a6de021a9ae2cef82e2fb2d43c381f9e

Matt.16:22-23 Eerste aankondiging van het lijden.
Petrus nam Jezus terzijde en begon Hem te bestraffen, zeggende: Dat verhoede God, Here, dat zal U geenszins overkomen! Maar Jezus keerde zich om en zei tegen Petrus: Ga weg achter Mij satan; gij zijt Mij een aanstoot, want gij zijt niet bedacht op de dingen Gods, maar op die der mensen.

De boze is niet verlegen om over onze toekomst te praten. Zoals God zijn plan bekend maakt, doet de boze dat ook graag en veelvuldig. Of het nu in onze gedachten is of met uitgesproken suggesties maakt voor hem niet uit, maar hij wil onze toekomst maar al te graag invullen. Bijvoorbeeld door controle : “zus of zo mag beslist niet gebeuren”. Of voorspellend “het zal vast zus en zo gaan verlopen”, of fatalistisch “zal je zien dat…..”.
Waar God zegt je geen zorgen voor morgen te maken, is de boze voortdurend bezig de toekomst met zorg te vullen. Wat hij zegt klinkt soms heel logisch en komt door mensen waar we van houden, zoals Petrus waar Jezus van houdt.
Maar Jezus verteld de boze met Zijn aankondiging over het lijden, dat hij verslagen gaat worden en de boze roept direct :”God verhoede het!”.
Het heeft wel iets weg van een scene uit een actiefilm waarin de held tegen de schurk zegt: Ik ga jou gevangenen bevrijden, alle terrorisme waarmee je hebt geheerst keer ik om en daarna vermorzel ik je kop”, en vervolgens doet de Held dat, zonder dat de schurk het kan tegenhouden. Yes!
Gaaf hé, de beste “film” die er ooit is gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s