Neem het “land” in.

parachute-63045_960_720Jozua 2: 14 Toen zeiden de mannen tot haar: Wij staan met ons leven voor u borg, indien gij deze onze zaak niet ruchtbaar maakt; wanneer dan de HERE ons het land gegeven heeft, zullen wij u dankbaarheid en trouw bewijzen.

Hier spreekt geloof.
Ze maken geen plan voor als het mis gaat, maar een plan wat ze gaan doen zodra het plan van God in vervulling gaat. Wanneer je een plan maakt op basis van hetgeen is beloofd, zet je de belofte vrij. Naar je geloof zal het geschieden.
God had de Israëlieten gezegd Jozua 1:3 Elke plaats die jullie voetzool betreden zal, geef Ik jullie. Het was niet de vraag op Jericho zou vallen, hooguit HOE het zou gaan gebeuren.
Het is als ouders die uitzien naar de geboorte van hun baby. Ze praten erover, bereiden zich voor, richten een babykamer is en ze dromen er al een beetje van, wat ze met hun zoon of dochter willen gaan beleven. Ze ontkennen de realiteit niet, maar kunnen niet leven in de angst wat er ook allemaal nog meer zou kunnen gebeuren. Leven naar de angst wat er allemaal fout KAN gaan, maar waarvan nog niet vaststaat dat het zal gebeuren, is geen leven. Wij zijn bedoelt om leven in overvloed te hebben.
Spreek over de alle beloften die God op jou leven heeft gelegd:
Mijn geloof zal niet bezwijken, want Jezus heeft voor mij gebeden (Luc.22:32)
Ik heb licht, ik zal niet in duisternis wandelen (Joh.12) en ik zeg LICHT over iedere stap die ik zet, duisternis wijk.
En elke plaats die mijn voetzool betreden zal, die plaats geeft U mij (Joz.1:3)
U maakt mij sterk en moedig, ik zal niet bang zijn en niet schrikken, want de Here mijn God is met mij overal waar ik ga (Joz.1:9).

Heer laat me zien HOE ik het “land” in mag nemen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s