dichte deur

78863cf08663fffde8a1551e5bdf1f22Jes.22:22 En Ik zal de sleutel van het huis van David op zijn schouder leggen; en hij zal opendoen, en niemand zal sluiten, en hij zal sluiten, en niemand zal opendoen.

Soms wil je iets heel graag, je bidt ervoor en je gelooft dat God je het goede zal geven, maar hetgeen wat je hoopte gebeurt niet. Je krijgt niet waar je voor hebt gebeden, en hetgeen waar je geloof voor had blijft uit, wordt afgebroken of gaat niet door.
Dat gebeurde mij kort geleden en ik vond het lastig om daarmee om te gaan.
Totdat God me liet zien dat er rode stoplichten op een kruising staan om ongelukken te voorkomen. En Hij herinnerde me aan moment, eerder in mijn leven, waarin ik niet heb gekregen wat ik hoopte en daar achteraf alleen maar blij om kon zijn.
Jezus opent deuren, maar Hij sluit ook deuren. Wees daar niet te zeer teleurgesteld over, maar omhels gesloten deuren als een liefdevolle beschermende handeling van God jou Vader. Hij houdt van ons en weet wat niet goed voor ons is. Daar kunnen we als jengelende verdrietige of boze kleuters op reageren, maar we kunnen het ook omhelzen en Hem vertrouwen.

Een gedachte over “dichte deur

  1. Niet alle dichte deuren zijn positief te duiden. Maar evengoed is het belangrijk te blijven vertrouwen dat ook hierin God nabij is. Hij begrijpt ons verdriet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s