Ere wie de ere toekomt

3cfa817685ae27135e709789261440dfHand.3 De 2de toespraak van Petrus. 4: 3 en zij sloegen de handen aan hen en stelden hen in bewaring tot de volgende dag, want het was reeds avond. Maar velen van hen, die het woord gehoord hadden, werden gelovig, en het getal der mannen werd ongeveer vijfduizend.

Op de eerste toespraak van Petrus met Pinksteren kwamen er 3000 mensen tot bekering. Slechts door het horen van het Woord.
Dan vindt er een spraakmakende genezing plaats en Petrus spreek opnieuw tot het volk.
Ze worden gearresteerd maar er komen 5000 man tot bekering, omdat ze gehoord en gezien hebben.
Door het Woord wat deze bekeerlingen hoorden, konden ze verder zien dan vlees en bloed. Ze zien Jezus met heerlijkheid gekroond (Hebr.2:9). Want het wonder is niet gekomen door de hand die heeft uitgedeeld, noch door het geloof van de man die opstond, maar door Jezus Christus de Leidsman ten leven.
Laten we nooit een gewoon mens de eer geven voor wat Jezus heeft gedaan. Die persoon mag misschien een geweldige getuige zijn, een fijne spreker, met groot geloof, maar Jezus is de bron waaruit alles wat hij doet ontsproten is.
Gebed: Heer vergeef ons wanneer we opzien tegen mensen. Heilige Geest help ons voorbij vlees en bloed te zien en God de eer te geven die Hem toekomt, in Jezus naam.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s