vrijheid om te kiezen

70c287b548644eb73f4a4d17e4d0c622Jes.55:8 Mijn gedachten zijn niet uw gedachten en uw wegen zijn niet Mijn wegen-. Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen en Mijn gedachten dan uw gedachten.

Als we voor iemand een bijzonder kadootje hebben gekocht, dan kunnen we bijna niet wachten tot die ander het uit gaat pakken. Je hebt je verheugt toen je het cadeau kocht, want je weet dat het precies goed is en bij die ander past. En dan komt het grote moment dat je het die ander geeft en het papier wordt open gescheurd…
Maar of dat gebeurd hangt af van het feit of die ander het gaat doen, dat uitpakken.
wij hebben van God de vrijheid gekregen en met Hem te gaan zitten, tijd te maken en Zijn gedachten te ontvangen. Dat is een vrijheidskeuze.
We kunnen ontvangen wat God aan ons geeft, ons erin verdiepen en onderzoeken wat het allemaal te betekenen heeft. Dat is een vrijheidskeuze. We kunnen met het cadeau aan de slag en het gaan gebruiken en toepassen wat we gekregen hebben. Dat is een vrijheidskeuze.
En we willen wel, echt wel, maar in de praktijk vinden we onszelf nog wel eens hangend op de bank terug, met het verwijt in ons achterhoofd dat we lui zijn. Maar is dat echt zo, of is het de boze die ons maar al te graag met dat verwijt om de oren slaat?
Misschien is het punt meer, dat we nog onvoldoende hebben geleert om vrijheidskeuzes te maken. Om geheel tegen alle aardse gewoonte regels in, te zeggen: Dit is wat ik WIL en ik ga het najagen. Ik ga er mijn tijd en mijn inzet aangeven. Ik KIES dit tot prioriteit.
We zijn eraan gewend dat het leven keuzes voor ons maakt of ons in bepaalde posities dwingt. In Gods Koninkrijk mogen we leren om vrijheidskeuzes te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s