Leven vanuit gevoel of vanuit geloof

Ken je dat? Mensen zeggen: ¨het voelt niet goed¨. Dat is meestal de reden waarom ze dan dingen niet doen en afhaken.  Betekent het dan dat het idee of de vraag niet goed is, absoluut niet, ze laten zich leiden door hun gevoel, en dat  gevoel wordt weer geleid door, in veel gevallen, hun ervaringen. Of die nu positief of negatief zijn laat ik even in het midden. Als ik dan naar Jezus kijk, dan had Hij het nooit over gevoel. Hij voelde uiteraard wel maar altijd deed Hij de dingen die Hij Zijn Vader zag doen. Ik kan me zo voorstellen dat toen Jezus naar het graf van Lazarus liep, dat Zijn gevoel, als mens, Hem bezighield. Maar toen Hij een tijd later voor het graf stond om Lazarus te roepen, dat Hij alleen deed wat Hij zijn Vader zag doen.                                                                                           Omdat ook wij zonen en dochters zijn van dezelfde Vader, geldt het ook voor ons dat we precies doen wat we Vader zien doen of wat Hij tegen ons zegt om te doen. Meestal voelen we ons niet echt waardig om precies dat te doen wat Vader dan tegen ons zegt, en komen er allerlei gedachten in ons op, waarom we het niet zouden moeten doen. Maar wij leven toch niet uit gevoel? Nee we leven uit geloof, en omdat Jezus nooit heeft gezegd dat je eerst naar je gevoel moet luisteren voordat je doet wat Hij vraagt, is het voor ons eigenlijk geen vraag meer geworden. Veelal heeft het niet direct opvolgen van wat Heilige Geest ons vraagt om te doen, te maken met onze identiteit en hoe we ons voelen.   Daarom geef ik hier onder een paar teksten die je misschien kunnen helpen om ¨zekerder¨ te zijn van wie we zijn en dat Vader ons nooit in de steek laat.                              Matth. 28: 20 En zie, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding van de wereld.             Jozua 1: 6 Wees sterk en moedig, want gij zult dit volk het land doen beërven, dat Ik hun vaderen gezworen heb hun te zullen geven.                                                                                    Psalm 91:5 Gij hebt niet te vrezen voor de verschrikking van de nacht, voor de pijl die des daags vliegt, voor de pest die in het duister rondwaart. Al vallen er 1000 aan uw zijde en 10000 aan uw rechterhand, tot u zal het niet geraken.                                                             Als we dit weten, dan kunnen we er ook zeker van zijn dat Vader altijd bij ons is, of we dat nu voelen of niet.. We zullen dan ook de opdracht kunnen doen, of we nu ons waardig voelen of niet. We leven door geloof dus we weten zeker dat Vader het doet, door ons heen! Als we zo leren denken dat kunnen we alleen nog maar zeggen; Hier zijn we Heer, gebruik ons maar.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s