Laat God, God zijn.

Maan_in_bloed
http://thevulture.nl/page16.php

Als je weinig van iets hebt wordt het kostbaarder. Vrije tijd is daar een goed voorbeeld van, in drukke periode is een uurtje vrij een stukje rijkdom. Je koestert dat uurtje en probeert het zo goed mogelijk te besteden, want je weet niet wanneer er weer zo’n uurtje overschiet.
Misschien is dat ook wel zo met Gods tijd. We zijn ons er allemaal wel van bewust dat we in een bijzondere tijd leven. Mogelijk en voor sommige mensen met absolute zekerheid, komt Jezus op zeer korte termijn terug.
Er worden veel tekenen gezien; bloedmanen, zonsverduisteringen, sjemitahjaar, jubeljaar en getalsberekeningen die uitkomen op 7×7. (De onderstaande linken behandelen een aantal van deze tekenen, het voert te ver om hier uitgebreid op in te gaan) en de argumentering geven een hoop te overdenken.
Kortom, er is een hoop gaande.
Morgen bij zonsondergang start het loofhuttenfeest, met een vierde bloedmaan als teken. Wat zal er gebeuren? Moeten we ongerust worden, water en voedsel gaan hamsteren zoals sommige evangelisten ons aanraden. Moeten we nu gaan leven alsof ons laatste uurtje vrije tijd door onze vingers glipt? Of moeten we alle angst bagatelliseren met die ene tekst ‘niemand weet dag nog uur’.

Ik heb daar ook niet echt Het antwoord op, maar heb er wel een paar gedachten over.
Rondom de geboorte van Jezus waren vele tekenen en Paulus wijst op vele profetieën die allemaal verklaren dat Jezus de Zoon van God is, geboren in Bethlehem uit de stam van Juda, enz.
Geen van deze tekenen en profetieën konden voorspellen op welke dag dit plaats zou vinden, maar achteraf gezien was er een helder plaatje. Tekenen en profetieën worden niet gegeven om de juiste dag te raden, maar om de grootheid van God en Zijn wonderbaarlijke handelen te openbaren en te bevestigen. Het lijkt nog het meeste op een kosmische onderstreping, dat Hij de Schepper van hemel en aard, de Machtige is.
Wat naar mijn idee mis gaat, wanneer je deze tekenen en profetieën gaat hanteren als een soort van toekomstvoorspelling, is dat we als mens op een bepaalde manier de regie proberen terug te pakken. We willen zelf voorzien, mee beslissen, wanneer en op welke wijze, wij menen ons te moeten voorbereiden. Voorbijgaand aan het feit dat God de regiehouder is.
Hij is Heer.
En Hij is prima in staat Zijn volk te leiden. Toen Hij zijn volk uit Egypte riep vertelde Hij ze stap voor stap wat ze moesten doen; slacht een lam, smeer het bloed aan je deurpost, vraag goud en zilver aan je buren, eet je maal haastig….Allemaal zeer nauwkeurige geleid hoe ze moesten handelen en wanneer. Eigenlijk vertrouw ik daar opnieuw op, dat Hij door de heilige Geest meer nog als ooit, in staat is om Zijn volk te leiden.
Niet dat we al deze tekenen volkomen moeten negeren, maar laat God, God zijn.
Vertrouw hem, want door alle eeuwen heen heeft Hij zich laten zien als Betrouwbaar, Barmhartig en vol van Goedertierenheid. Zou Hij dan nu plotseling anders zijn?

Het probleem zit ´m in onze eigen angst. De angst dat we niet goed hebben geluisterd, de boodschap die vlak voor ons neus gebeurt zullen missen, de angst dat er ernstigere dingen op ons af komen als dat we kunnen verwerken…..
Ook dat is de plek waar God ons wil ontmoeten en God wil zijn, in ons hart.
Gebed: Heer laat mij vol zijn van Uw Heilige Geest, mijn ogen en oren geopend voor alles wat U wil zeggen en verlos me van mijn angst.  

http://tora-yeshua.nl/2013/11/wederkomst-van-jhwh-in-de-gestalte-van-yeshua-ha-mashiach-ben-david-met-sukkoth-2017/
http://www.wimjongman.nl/nieuws/2015/bijbels-patroon.html
http://www.cip.nl/nieuws/april-2014/41720-Bloedrode-maan:-een-teken-van-de-eindtijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s