Gezocht!

Matt.18:12 Indien een mens in het bezit is gekomen van 100 schapen en 1 ervan raakt verdwaald, zal hij dan niet de 99 op de bergen laten en heen gaan om het dwalende te zoeken?addtext_com_MTcxMzM1MTg0ODc

In die tijd dat dit werd geschreven was een schaap van grote waarde, maar de vergelijking gaat natuurlijk niet over schapen maar over mensen.
En nu komt het verdrietige, in onze samenleving gebeurt het tegendeel. Dat ene ‘schaap’ wordt soms in het geheel niet, of slechts zeer kort gezocht.
Hoeveel mensen om ons heen worstelen zich door grote levensgebeurtenissen, met slechts enkele vrienden die steun geven? Misschien ben jij het wel die zich alleen gelaten voelt door mensen op wie je vertrouwde. Hoe vaak heb jij na een situatie niet van mensen achteraf gehoor :”Ja, ik heb nog aan je gedacht…”; “Ik had je nog willen bellen….”, maar al wat jij hoorde was stilte.
De bedoelingen zijn vaak heus wel goed, mensen bedoelen het niet slecht, maar aandacht is vaak vluchtig.  (Even ter zijde, mocht je nu bij een aantal mensen worden bepaald die jou in de kou hebben laten staan, neem dan nu even de tijd om ze te vergeven).

Met deze menselijke ervaring in onze rugzak, hebben we het soms nodig om tot ons door te laten dringen dat God echt anders is. Wanneer Hij zegt v14 dat Hij echt niet wil dat er ook maar 1 verloren gaat, dan bedoelt Hij dat ook echt. God de Vader zal blijven zoeken en blijven proberen die persoon te bereiken, Hij stopt niet.
Onze God staat boven tijd. Waar Hij is speelt tijd geen rol, het maakt dus niet uit hoe lang het duurt, Zijn aandacht zakt niet weg en Zijn wens om die persoon te vinden vermindert niet. Hij verandert niet, Hij vergeet niet, Hij wordt niet moe en Hij komt niet terug op zijn beloftes.
Lees bijvoorbeeld eens hoe Hij met de Israëlieten omgaat.
Al zijn ze meer als 300 jaar in Egypte, God zoekt ze toch weer op om ze te verlossen en om hun God te zijn. Na 70 jaar ballingschap roept Hij ze toch weer terug.  Hij profeteerde het in  Jes.49:15 Kan een vrouw haar zuigeling vergeten, dat zij zich niet ontfermen zou over het kind van haar schoot? Al zou zij die vergeten, toch vergeet ik u niet. Zie ik heb u in mijn handpalmen gegrift… En nog 700 jaar later deed Jezus dit letterlijk, de nagels door zijn handen heen.

Mocht je denken dat God je in de steek gelaten heeft, dat Hij jou niet zoekt en niet naar jou verlangt, dan heb je het mis. Die emotie mag misschien gekleurd zijn door slechte ervaringen met mensen of door andere emotionele beleving, het gaat recht in tegen alles wat God heeft gezegd. En Hij liegt niet.
Jes.45:1 Ik heb je bij je naam geroepen, jij bent de mijne. Wanneer je door het water trekt ben Ik met je; ga je door rivieren, zij zullen je niet wegspoelen; als je door het vuur gaat zal je niet verteren en de vlam zal je niet verbranden. Want Ik, de Here, ben jou God, de heilige van (vul je naam in!) is jou Verlosser.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s