Overgave

Luc.23:46 Vader in Uw handen beveel ik mijn geest.

In Uw handen.....Deze vakantie heb ik mij wat meer toegelegd op tekenen in plaats van schrijven en dat het ik gedaan naar aanleiding van de bovenstaande tekst: “Vader in Uw handen beveel ik mijn geest”.
De context is natuurlijk het sterven van Jezus aan het kruis, de laatste woorden. In dat licht wordt de tekst met betrekking tot de natuurlijke dood gebruikt.
In een iets bredere zin heeft het voor mij ook betrekking op overgave en dagelijks sterven aan jezelf. Het is een keuze om je volledig aan God over te geven en te vertrouwen dat het goed is.

Voor mij relateert het ook naar een heel  benauwd moment in mijn leven. Het  moment dat ik alle overzicht kwijt was en echt niet meer wist wat ik moest beginnen.
Op dat moment heb ik gebeden:  ”Heer ik weet het niet meer….het is misschien helemaal fout wat ik nu kies te gaan doen, vergeef me alstublieft….maar ik spring nu in Uw armen…volkome afhankelijk van Uw genade”.
Nooit ben ik dieper gegaan en soms denk ik nog met een vorm van verwonderde jaloezie terug aan de diepte van die overgave. Het ebt namelijk ook weer weg, die diepe overgave.
Het resultaat was buitengewoon, wonderlijk.
Hoe dat eruit ziet laat ik met mijn volgende tekening zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s