Onvolkome

1 Cor.13:8 Onvolkome is ons kennen en onvolkome ons profeteren,

Onvolkome is ons bidden, onvolkome zijn onze theorieën. Praktisch bij alles wat we doen, menen te weten of te kunnen, mogen we het woord “onvolkome” plaatsen.
Het is goed om je dat te realiseren, want ik vergeet dat wel eens..
Ik ga je iets bekennen en misschien herken jij je daar ook in. Met betrekking tot situaties in het dagelijkse leven denk ik soms dat ik precies snap hoe iets in elkaar steekt.
Soms ben ik zo overtuigt van mijn eigen gelijk, dat ik in staat ben om mijn wereld te verdelen tussen mensen die het niet weten en mensen die het wel weten…..en ik snap het natuurlijk wat eraan de hand is, ik weet het. Zij snappen het niet.
Maar feitelijk weten we allemaal maar een fractie over de dingen die we zien, proeven en ervaren. We hebben allemaal een deel van de puzzel in ons hand en we zijn allemaal onvolkomen. Ik schiet te kort, zoals iedereen te kort schiet.
Dat gezegd hebbend, ben ik zo blij met de oneliner die mij vanmorgen weer onder ogen kwam: Ik ben 0% volmaakt, maar 100% vergeven.DSC_5220

Met bidden lijdt ik af en toe aan hetzelfde probleem. Ik wil het zo graag goed doen; de juiste dingen uitspreken, zo overvloedig mogelijk zegenen, zo strategisch mogelijk de tegenstander blokkeren….Er zijn immers mensen die zo sterk zijn in hun gebed, dat op hun woord van alles gebeurd. En begrijp me goed: het is goed om te leren,  goed om voorbeelden te hebben en het is goed om je volledig toegewijd in te zetten, maar soms schiet ik er een beetje in door.
Ik ben in staat om de wereld verdelen tussen mensen die krachtig zijn in gebed, die dingen veranderen en mensen die zwak zijn in gebed……..en ik wil tot de krachtige behoren. Tot hen die hun verantwoordelijkheid opnemen….die niet zwijgen, die een verschil uitmaken. En ik ben al een aardig eindje gevorderd, ik heb iets geleerd, het is mijn gave om analytisch en strategisch naar situaties te kijken, God gebruikt mij, Hij geeft mij openbaring……bla, bla, bla, 😦 .
God hoort ons allemaal! Ik kan helemaal niet volmaakt bidden, dat is een illusie.
Dat neemt de opdracht om te bidden echter niet weg, maar bidt ik: Heer neem mijn onvolmaakte gebed en volmaak het met de onuitsprekelijke verzuchtingen waarmee U voor ons bidt.

Het is absoluut pijnlijk mijn eigen hoogmoed onder ogen te zien, maar ik zal vast niet de enige zijn.
Gebed: Heer vergeef me dat ik die strategie kies, wanneer ik me aangevallen voel en vergeet in U te vluchten, die mij verdedigt.
Vergeef me dat ik mezelf ermee verdedig als ik me klein en minderwaardig voel, en vergeten ben welke waarde U mij gegeven heeft.
Haal mij maar van mijn troon, zodat U erop kan plaats nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s