Openbaring over onze identiteit.

Gen.1:27 God schiep de mens naar Zijn beeld, naar Gods beeld schiep hij hen.0de89fec9bb794f2682a679dba3a691c

God is geweldig, Hij is barmhartig, genadig, goed, lankmoedig en trouw Ex.34:6-7. In dat licht is het vreemd als wij onszelf zien als kleine zielige zondaren, fout en onvolmaakt. Het klopt wel dat wij zondigen maar dat is niet onze identiteit. Het is wat we doen.
Ja, ten gevolge van de zondeval doen we dingen die niet door de beugel kunnen en we zijn volledig afhankelijk van de genade die ons door Jezus Christus is gegeven. Maar die gave heeft betrekking op wat we doen. De openbaring van Christus bracht heiliging.
Onze echte identiteit, die in Efeziërs 4:24 de nieuwe mens wordt genoemd, is naar God geschapen.  De Griekse grondvertaling zegt: “de nieuwe man in overeenstemming naar God geschapen in rechtvaardigheid en heiligheid en waarheid”. Dat is onze identiteit, dat is wie wij zijn. Onze identiteit wordt beschreven naar Goddelijke eigenschappen, naar de openbaring van Gods naam in Ex.34. Dat is wie God is en dat is wie wij zijn. Om onze ware identiteit te leren kennen, moeten we naar God kijken, naar Zijn beeld zijn wij. We zijn geweldig want God is geweldig en we zijn geschapen om geweldige dingen te doen.
Ef.4:22 en wat uw vroegere wandel betreft, dat je de de oude mens aflegt die ten verderve gaat. De oude mens wordt beschreven met “wandel”, In de grondvertaling staat hier het woord “anastrephó” wat vertaald kan worden met “gedrag” of “manier van leven”. Het spreek over wat we doen, en wat we hebben gedaan.
Het is de boze die ons dat maar al te graag steeds voor ogen stelt, wat we hebben gedaan en daar bovenop geeft hij schaamte, over wat we hebben gedaan. Schaamte zegt namelijk, “dit is wat je hebt gedaan, jij bent een……”, en dat is de leugen. Je bent niet wat je hebt gedaan. Hetgeen je hebt gedaan wordt schoongewassen door het bloed van Jezus Christus, maar wie je bent is en blijft een zoon of dochter naar Zijn beeld en Zijn gelijkenis.
Het wordt tijd dat we stoppen onze identiteit af te meten aan wat we doen.
Het wordt tijd dat we onze identiteit gaan afmeten aan het beeld van God.

Gebed: Heer vergeef ons dat we onze identiteit zien naar het verkeerde beeld. Was ons schoon en vernieuw ons denken en ons zien, zodat we naar waarheid onze identiteit zullen kennen, in Jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s