Maak een recht spoor.

Fil.2:4 ieder let niet slechts op zijn eigen belang, maar ieder let ook op dat van een ander. Laat die gezindheid ook bij u zijn die ook in Christus Jezus was

Jaren geleden kreeg ik in een periode van grote moeilijkheden, die menselijkerwijs niet op te lossen waren, een advies van één van de tieners…. ( die de helft van mijn leeftijd was! God gebruikt kinderen!) en dat luidde als volgt: “vergeet nooit voor anderen te bidden, verlies anderen niet uit het oog”.
Serieuze moeilijkheden en verwondingen hebben de neiging om ons zelfgericht te maken.
In counseling kom is regelmatig mensen tegen die mij graag uit de doeken willen doen wat het probleem is, hoe groot de wonden zijn die ze hebben opgelopen, welke schade dat alles heeft aangericht en hoe weinig zij daar zelf aan kunnen doen. Positief advies wordt bedolven onder nog meer redenaties over de omvang en de ernst van het probleem, en dit wordt gebruikt als argument waarom ze bepaalde zaken niet kunnen uitvoeren of verantwoordelijkheden niet kunnen oppakken. Zonder dat ze het weten binden deze mensen zichzelf vast aan hun eigen probleem. In hun spreken geven ze de problemen meer eer als de God die geneest, verlost en hersteld.
Het lijkt misschien een hopeloze situatie maar God wil je uit deze vuilkuil halen. Als je ervoor kiest om uit die situatie te willen breken en het helemaal zat bent dat er maar niets echt volledig lijkt te veranderen, dan  zijn er 4 stappen die jij kunt zetten.steinernes-meer-962969_960_720
1. Beleid je zonde en ontvang vergeving
2. Laat je denken vernieuwen en zet God op de ere plaats.
3. Ga anders spreken over de situatie, zoals Gods woord spreekt.
$. Help anderen, doe praktische taken; heb je naaste lief.
Hoe ziet dat er praktisch uit?

Bidt als volgt:
Stap 1: Vader vergeef me dat ik het probleem meer eer heb toegekend als aan U. Haal me alstublieft uit deze valkuil en Jezus was me schoon met Uw bloed.
Stap 2: Vanaf vandaag besluit ik het anders te gaan doen. U kent de omvang en de diepte van mijn situatie beter als dat ik het zelf weet. Ik leg alle moeilijkheden geheel in Uw hand, dank U dat U bij machte bent mij volledig te verlossen, genezen en te herstellen en dat U dit zal doen, omdat U ernaar verlangt dat ik schoongewassen en heel kan schitteren voor Uw troon, tot Uw eer en glorie.
Stap 4: Heer reinig mijn denken en spreken naar Uw waarheid. Leer mij te spreken over dingen die goed zijn en U te danken voor Uw zegeningen; leer me te bidden voor de dingen die verandering nodig hebben en Uw macht daarover uit te spreken.
Stap 4: Dank u wel dat U mij bruikbaar maakt voor elke goede taak die U in mijn handen legt. Ik ben beschikbaar, ik geef mij aan U, om te bidden, te helpen en zegenen ieder die U op mijn pad doet komen. Dank u wel dat ik niet alleen ben, maar deel uitmaak van Uw familie en een steen ben in Uw bouwwerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s