wat is de waarde van een dans?

Dansen staat in ons dagelijkse leven nu niet bijzonder hoog aangeschreven. Het is prettig om te doen, maar voor de meeste van ons brengt het geen brood op de plank, je kunt het rustig een dagje overslaan, er is geen bijzondere noodzaak om het te moeten doen. Je krijgt er geen honger of dorst van als je jou beurt een keertje overslaat. Toch?
Maar God kijkt er anders naar.
2 Sam.6:14 En Ddanceavid danste uit alle macht voor het aangezicht des Heren.
God ziet het, Hij vindt het vermeldenswaardig, omdat het kostbaar is in Zijn ogen. Maar het gaat nog verder, niet alleen vindt Hij het zo mooi dat Hij het in Zijn woord laat opschrijven dat David dit voor Hem deed, Hij stelde ook gevolgen voor hen die het veroordeelde. Mikal, de dochter van Saul sprak er laatdunkend over v20 Wat een eer heeft de koning van Israël zich thans verworven, dat hij zich ontbloot heeft ten aanschouwen van zijn slavinnen en dienaren, zoals een lichtzinnig man zich schaamteloos ontbloot!  Tja, dansen in een statiegewaad gaat nu eenmaal moeilijk, dus die had David afgelegd om te kunnen dansen. En dan staat er over Mikal nog maar één zin geschreven v23 Mikal nu, de dochter van Saul, bleef kinderloos tot de dag van haar dood toe.
Dat was een grote straf. Niet alleen in haar persoonlijk leven verloor ze daarmee grote zegen, ook zou de Verlosser niet door haar worden geboren, zij had geen deel aan het grote verlossingsplan van God.
Dus wat denk jij dat de waarde van een dans is, als je danst voor God?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s