Kennis van de hele wereld

f566e45e45517a0b222cf3fc7f7c772c (1)Wij vinden het heel normaal dat we op allerlei tv zenders, vaak op elk moment van de dag het nieuws uit de hele wereld kunnen bekijken. Maar eigenlijk is die ontwikkeling, dat we wereld/kennis hebben, nog vrij recent. Het 1ste NOS journaal werd uitgezonden op 5-1-56. Daarvoor was het Polygoon journaal gestart in 1934. Kranten deden hun entree pas echt in 1869, nadat de vrijheid van meningsuiting wettelijk was vastgelegd en de zware overheidsbelasting op kranten werd afgeschaft. Maar dan moest je natuurlijk wel kunnen lezen!

Wat betekend dit nu in Bijbels perspectief?
Feitelijk zijn wij dus de eerste 2 generaties die voor de hele wereld kunnen bidden. Gebed en kennis waarvoor te bidden, is fundamenteel in het beantwoorden aan de opdracht die Jezus gaf aan Zijn discipelen in Marc.16:15 Gaat heen in heel de wereld, verkondigt het evangelie aan de ganse schepping.
In de Messiaanse Psalm 2:8 staat: Vraag Mij en Ik zal u volkeren geven tot uw erfdeel, de einde der aarde tot uw bezit. Let even op de samenhang van Messiaanse psalm en de opdracht Hem ernaar te vragen. Daarmee wil ik de tekst van Matt.24:14 in verbinding brengen: En dit evangelie van het Koninkrijk zal in de gehele wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken, en dan zal het einde gekomen zijn.

De opdracht is groot. Als we het journaal kijken kunnen we ons soms overspoelt voelen door alle informatie, maar toch bevinden wij ons in een unieke positie in de tijdsgeschiedenis, met een erg grote opdracht die voor individuele mensen onmogelijk is. Dit kan alleen worden uitgevoerd als Christenen in eenheid, als een lichaam gaan samenwerken. Een één van die steentjes in dat bouwwerk zijn jij en ik. 1 Petr.2:5 laat u ook zelf als levende stenen gebruiken voor de bouw van een geestelijk huis om een heilig priesterschap te vormen, tot het brengen van geestelijke offers.
Daarom geloof ik dat het van belang is om biddend het nieuws te bekijken; geloof ik dat dit liefelijk is in Gods ogen. En hoe beperkt het ook is, Hij blij wordt als we op die manier omgaan met de wereldkennis die op ons afkomt.
En de God die in het verborgene ziet, zal het ons vergelden (Matt.6:6)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s