Zet de kraan open!

a17cc7ba8f15e16ca6aa1e5e7b253596Fil.3:4 Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen verblijdt u!- De Here is nabij. Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en door smeking met dankzegging bekend worden bij God.

Paulus vuurt hier een serie opdrachten achter elkaar af, allemaal in de gebiedende wijs. Dit zal je doen, handel zo.
Als je de opdrachten uit elkaar rafelt lijkt het een heleboel, maar wanneer je een beetje meer afstand neemt, kan je het misschien meer vergelijken met het openen van de kraan.
Als je de geestelijke kraan van je hart regelmatig even open zet, laat dit er dan uit komen: Blijdschap omdat God jou kent, jou heeft gered, je vergeeft en altijd bij je is. Laat je bezorgdheid eruit lopen, over wat dan ook en laat het dan los, laat het aan God over die veel beter bij machte is voor welk ding ook te zorgen. Bidt erover, vraag hem wat je wil en dank Hem ervoor.
Dat hoeft geen langdurig en zwaar gebed te zijn, tien seconde op het toilet kan al genoeg zijn.
In bedrijven, instelling en openbarengelegenheden laat men regelmatig de kraan doorlopen om salmonella te voorkomen. En ik denk dat in de Geest een gelijksoortig principe geldt. Door regelmatig je geestelijke kraan open te zette voorkom je dat dingen stil in je bewaard blijven en daar bederven.
En dan sluit Paulus af met een geweldige belofte, als je dit doet, dan zal de vrede Gods die alle verstand te boven gaat, je hart en je gedachten behoeden v7.
Dat is de plaats waar geestelijk bederf optreed. Bezorgdheid verzuurt je denken en je gemoedstoestand.
Dus zet regelmatig “de kraan” open en je zal vrede hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s