Een vastzittende kraan?

15541b67077e1a587d89a7b3939f43f7In mijn vorige stuk schreef ik dat je regelmatig je “geestelijke kraan” moet open zetten om geestelijk gezond te blijven en vrede van God te ontvangen.
Maar soms lukt dat niet meer. Als je het gevoel hebt dat het opendraaien van jou contact met God en het uitspreken van hetgeen wat erin je omgaat pijn doet, is het onze natuurlijke reactie om die pijn te vermijden.
De boze moedigt die drang tot vermijden maar al te graag aan. De leugen die hij daarbij gebruikt is ons wijs te maken, dat de pijn die we ervaren te groot is, dat we het niet aankunnen of onszelf erin zullen verliezen.
Zo blijft trauma bestaan en kan de boze misbruik maken van de verwonde gebieden. Het blijven bestaan van trauma’s in ons leven geeft hem de mogelijkheid om op het trauma te drukken wanneer we “gevaarlijk” voor hem dreigen te worden. daarnaast kan de boze goed gedijen in een klimaat waar het donker blijft en geen fris water doorheen stroomt. De boze heeft er dus veel belang bij dat onze “kraan” dicht blijft zitten.
Zijn redenaties zijn echter een grove leugen. Het idee dat we die pijn niet kunnen doorstaan, is een redenatie zonder de Heilige Geest, de Trooster. Het is een redenatie die geen rekening houdt met Gods ondersteunende hand en Zijn genezing.
Mocht jij in die positie zitten of zijn er gebieden in je leven die je gesloten houdt voor God, dan wil ik je aanmoedigen om de deur voor God open te doen. Sta niet langer toe dat de boze misbruik maakt van je verleden, dingen die je zijn overkomen, of zaken die je misschien fout hebt gedaan. Vertrouw God die gebieden toe, want Hij is de enige die echte, volledige genezing wil, kan en zal geven. Het is niet de vraag Of Hij het zal doen, want Hij is geneesheer van karakter en Zichzelf veranderen kan Hij niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s