Voor de Here en voor Gideon.

ea42fffe90d50519480ddf16f96df080
bron: http://www.thispets.com/post/44748312362/long-eared-jerboa

Richt.7 Gideon vroeg om een wonder en die krijgt hij.
Gideon heeft zich alle mannen verzamelt die hij maar kon vinden, maar God vindt dat er veel te veel. God zal Israël door Gideon verlossen. Het gebeurt niet door een sterke krijgsmacht heen, die per ongeluk de wind mee heeft.
De groep krijgers wordt door Gods selectie uitgedund tot een groep van 300 man, tegenover…… v12 Midjan en Amelek- lagen in de vlakte, talrijk als sprinkhanen en hun kamelen waren ontelbaar, talrijk als het zand aan de oever van de zee.
Heldenmoed 3.0. Gideon is terecht bang, menselijkerwijs is het onmogelijk. Hij kijkt opnieuw de dood in de ogen met deze keer de verantwoordelijkheid voor gehele Israël. Hij heeft ervaren dat de angst die hij in de ogen kijkt, hem niet zal vernietigen, maar deze keer is de inzet nog een stapje groter.
God bemoedigt hem. Hij zegt tegen Gideon, daal af naar de legerplaats v11 dan zult gij horen wat ze zeggen. Paulus zei het ook in Rom.10:17 Zo is dan het geloof uit het horen en het horen door het woord van christus. Gideon hoorde niet met zijn natuurlijke oren, maar het geestelijke oren. Hij hoorde woorden van God. Daardoor kon hij bevatten wat voor het verstand, uit hetgeen voor ogen was, niet te bevatten was. Een geestelijk horen draagt een geestelijke vrucht, God profeteert over Gideon: daarna zullen uw handen gesterkt worden en gij zult de legerplaats binnen vallen.
Uit dit geestelijke horen ontving hij een plan. Hij verzamelde de mannen, gaf ze horens, kruiken en fakkels, en zei: Oké, mannen dit is wat we gaan doen…
Gebed: Heer open onze geestelijke oren en vermeerder ons geloof.

Een gedachte over “Voor de Here en voor Gideon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s