Geef me Uw inzicht.

9526a07d9f8686ec5667a96cad064ff6Hand.7:54-8:3 De dood van Stefanus-Saulus

Stefanus had zo een bijzondere relatie met God dat hij de hemel geopend zag …en dat kon niet, beoordeelden de mensen die zijn verhoor door de raad aanhoorden. Er is nog niet zo veel verandert want wanneer iemand heden ten dage zegt “ik heb dit of dat gezien; ik heb gedroomd dat…of ik heb een openbaring ontvangen”, wordt dit onder de loep gelegd en er zullen altijd mensen zijn  die het afwijzen. We hebben alleen het voorrecht dat zo een openbaring ons doorgaans in deze tijd niet het leven kost. Stefanus werd erom gestenigd.
De mensen die het oordeel voltrokken legden hun jassen in bewaring aan de voeten van een jonge man Saulus 7:58. De meeste van ons zouden zich met afschuw afkeren van zo een bloedbad, maar bij Saulus riep het nog meer bloeddorst op. Hij vond dat dit precies was wat er moest gebeuren. Wat hem betreft konden er niet genoeg van die Christenen worden terecht gesteld 8:1-3. Saulus sloeg erin door, hij verwoeste gezinnen en gemeentes. Hij viel huizen binnen en hield complete razzia’s om zo veel mogelijk Christenen gevangen te kunnen zetten.
Hier zetten we het verhaal even stil voor een vraag. Zou jij hoop hebben voor zo een man? Zou jij direct gaan bidden en geloof hebben voor zijn bekering?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat best lastig vind om door die bril het wereldnieuws te bekijken. Ik ben heel blij dat ik weet hoe het verhaal van Saulus/Paulus verder gaat, om er hoop uit te putten voor de vervolgers in deze wereld.
Gebed: Heer help mij te bidden voor de vervolgers van deze tijd; om onze vijanden te zegenen zoals U ons opgedragen heeft, want naar eigen inzicht kan ik het niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s