Het moet niet!

heart-1376396_960_720Ef.5:1 Wees dan navolgers Gods als geliefde kinderen en wandelt in de liefde, zoals Christus u heeft liefgehad en Zich voor ons heeft overgegeven als offergave en slachtoffer, Gode tot een welriekende reuk.

Weer zo’n zeikerig stukje over hoe we moeten leven?
Nee!
Je moet namelijk niet. Je bent niet verplicht om als een kind van God te leven, je moet niet op je tenen lopen om op Christus te lijken, je moet niet.
God dwingt je niet. Dwang, manipulatie, verdraaiingen, misleidingen of het ontnemen van keuze mogelijkheden dat is hoe de boze te werk gaat. De boze doet je geloven dat we niet goed genoeg zijn als we niet genoeg ons best doen.
God nodigt ons uit, je mag Zijn kind zijn. Hij heeft het allerbeste gegeven en wij mogen beslissen of we het aannemen of niet. Hij heeft ons laten zien wat de volmaakte, heilige manier vol liefde is om te leven. Je mag Hem volgen, Hij zal je kracht geven (Ef.3:16-17), Hij bidt voor je (Joh.17), Hij zal je ondersteunen met Zijn rechterhand (Jes.41:10), Hij zal je Zijn Heilige Geest geven (Joh.20:22)…maar het moet niet.
Hij wil ons Zijn blijdschap en Zijn vrede (Rom.14:17) geven, maar we hoeven ons er niet naar uit te strekken.
Je mag het geloof van Abraham ontvangen, de moed van Jozua en Kaleb, een vriend zijn als Mozes, een man of vrouw naar Gods hart zoals David, zij allen zijn voor ons beschreven tot voorbeeld. Mensen van vlees en bloed die ervoor kozen om God te volgen en God deed uitzonderlijke dingen met de levens die Hem werden toevertrouwt. Maar het moet niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s