weet je zeker dat jij het bij het rechte eind hebt?

a417f1dcfb25fb9ce1ad610d13cb3a9b
bron: Fivehundredpx foto van Martin Patten

Hand.9:1-16 v5. “Saul, Saul waarom vervolg je Mij? En hij zei: “wie bent U Heer?”. En hij zei :”Ik ben Jezus die je vervolgt”.

Als jood moet Saul het idee hebben gehad dat hij God kent. Zijn volk bewaarde de geschriften, hij kende de mondelinge traditie en Saul had meer uren Torah onderwijs achter de rug als de meeste van ons aan Bijbelstudie hebben genoten. Dan weet je wat je weet en waarom je geloofd wat je geloofd. Je kunt onderbouwen waarom je doet wat je doet en je verdedigen. Met elke cel in zijn lijf was Saul ervan overtuigt dat hij het goede deed voor God.
Wij zijn niet zo veel anders. Doordat ieder voor zich daarvan overtuigt is, hebben we vele kerken en gemeentes. –Die allemaal weten waarom ze doen wat ze doen. Wie zegt dat jou overtuiging de meest zuivere, of de meest kloppende leer is?
Saul kwam erachter dat hij de boze diende met zijn overtuiging, dat zal een shock geweest zijn.
Maar God maakt hem daar geen verwijt over. God komt Saul tegemoet met Zijn genade en Zijn waarheid. Hij mag Gods overtuigingen aannemen en God neemt Hem voor zichzelf in dienst.
Laat alsjeblieft ruimte voor twijfel, laat ruimte voor andere ideeën, want wij zijn met z’n allen afgeweken (Ps.14:3)  niet één heeft DE waarheid. We zijn mensen, niet God. Als God Saul met genade tegemoet komt, laat ons dat dan tot voorbeeld zijn om ook zo met elkaar om te gaan.
Wees blij over de werkers in Gods koninkrijk en zegen ze. En laat God zelf afrekenen met de leringen die niet tot Zijn eer en glorie zijn; zo ook met de mijne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s