Keuzes

signpost-378569_960_720Fil.1:9-10 Dit bid ik, dat uw liefde nog steeds meer overvloedig moge zijn in helder inzicht en alle fijngevoeligheid, om te onderscheiden waar het op aan komt.

Keuzes maken we elke dag en wat we moeten kiezen kan ons op allerlei manieren druk bezig houden. Maar vaak is de keuze tussen “goed en fout” vrij helder. Het is niet moeilijk om te beslissen of je een bank zal overvallen of naar de kerk zal gaan. Of je iemand eens even in stevige bewoordingen zal vertellen wat jij ervan vindt, of te zwijgen en voor iemand te bidden. Dat vereist geen grote fijngevoeligheid of onderscheidingsvermogen. Het kost misschien wel eens zelfbeheersing, maar het verschil tussen goed en fout is over het algemeen geen hogere wiskunde.
De moeilijkste keuzes zitten in het verschil tussen “goed, beter en de beste” keuze. Er zijn bijvoorbeeld heel veel taken in de gemeente waarin je je gaven en talenten kan inzetten en het is allemaal nodig, goed en wenselijk om te doen. Maar wat is de plek die jij leuk vindt? En wat is de plek waar je echt tot ontplooiing komt? Wat is de plek waar je kan groeien?
Die verschillende vragen kunnen verschillende antwoorden opleveren. Feitelijk is er geen “fout”, maar wel een “goed, beter best”.
Dit is waar we fijngevoeligheid nodig hebben, wanneer we God echt echt willen dienen en blij willen maken.
Gebed: Heer help ons Uw stem te verstaan. Help ons om stil te blijven wachten totdat we het zeker weten wat U graag met ons wil doen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s