Luistertijd

love-1271694_960_7201 Samuel 3:1 De jonge Samuel was in de dienst des Heren onder toezicht van Eli. Nu waren in die dagen het woord des Heren schaars; gezichten niet talrijk. In die tijd had Eli zich eens op zijn gewone plaats te ruste begeven. Toen riep de Here Samuel…

Het had Eli moeten zijn die Gods stem hoorde, hij was de priester! In plaats daarvan is het Samuel, een jongen die antwoord: “Heer spreek”. Hij rende naar Eli omdat hij dacht  dat Eli hem riep.
Samuel had geen ervaring met het horen van Gods stem, maar hij was op het juiste kanaal afgestemd.
Eli had zich op zijn gewone plaats te ruste begeven en die normale dagelijkse gang van zaken was tegelijkertijd een afspiegeling van Eli’s geestelijke situatie. Eli was niet ingesteld op het juiste kanaal, hij sliep.
De vraag rijst of om die reden de woorden en beelden schaars waren. God sprak wel maar het ontbrak aan luisteraars en dan kan zelfs een kleine jongen die wel goed afgestemd is van groot belang zijn in het Koninkrijk Gods om ons te leren hoe belangrijk het is om te luisteren.
Heb jij vandaag al geluisterd? Heb je op Gods kanaal afgestemd?
Neem luistertijd, zodat Gods woorden en beelden overvloedig zullen zijn in je leven.
Psalm 139:17, 18 Hoe kostelijk zijn mij Uw gedachten, God, hoe overweldigend is haar getal. Wilde ik ze tellen, zij zijn talrijker dan het zand.

Een gedachte over “Luistertijd

  1. Ik denk dat het afgestemd zijn op God per periode in je leven verschilt. Dan ben je weer heel bewust, dan is het meer op de achtergrond. Maar ver weg is Hij gelukkig nooit voor Zijn kinderen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s