De Overwinnaar.

c87051f4199d78f242b2d360289c5a95Voordat we verder gaan wil ik je uitnodigen om Jesaja 53 te lezen.
Jezus is de enige ontvanger waar ons hele verhaal, heden en verleden, veilig is. Hij zal niet doorvertellen en je er nooit mee ten schande maken. Hij is ook de enige die het allemaal zelf heeft mee gemaakt. Hij werd echt een mens van vlees en bloed.
Je hebt al een opsomming gelezen wat Hij allemaal voor ons gedragen heeft, maar laten we het nog iets meer praktisch maken wat het betekend dat Hij vlees en bloed was. Hij werd geboren in een onvolmaakt gezin, opgevoed door onvolmaakte ouders, werd omringt door onvolmaakte vrienden.
Hij had fysieke en emotionele pijn, hoorde harde woorden, leed onder zaken die anderen Hem aandeden en werd onterecht veroordeeld.
Hij zag wat de boze zijn vrienden aan deed, de afbreuk, de degeneratie en hun pijn. Hij hoorde het nieuws over de heersers van die wereld.
Hij werd tot het uiterste door de boze verzocht en getest, de boze sprak zelfs tegen Hem door Zijn vrienden heen. Hij werd geconfronteerd met demonen. Hij werd geconfronteerd met alle verleidingen waar wij mee worstelen: seksuele verleiding, materialisme, drank en voedsel, macht, geld, bedenk het maar.
Als iemand recht had op een slachtoffermentaliteit was Hij het wel! Het zou meer dan begrijpelijk zijn geweest als Hij in zijn persoonlijk valkuilen was gevallen met zo veel druk. maar Hij viel niet. Alles wat de boze uit de kast kon trekken heeft hij gedaan, en Jezus werd niet verslagen. Als mens moet Hij op veel meer momenten bang geweest, als in Getsemanee, waar staat dat Hij zeer bevreesd werd Lucas 22:43 “En Hem verscheen een Engel uit de hemel om Hem kracht te geven. En Hij werd dodelijk beangst en bad des te vuriger. En het zweet werd als bloeddruppels die ter aarde vielen”. Hij heeft de angst voor afwijzing gevoelt, toen vele mensen hem verlieten. Hij heeft de angst voor pijn ervaren toen ze Hem wilde gaan martelen. Hij heeft de angst gevoelt om te falen, de angst om het gevecht te verliezen, de angst om vrienden te verliezen, de angst om niet gehoord te worden, de angst om niet begrepen te worden en de grootste angst toen Hij door Zijn Vader werd verlaten.
Maar Hij brak niet! Hij volbracht alle dingen waar wij mee worstelen. Hij onderging het, doorleefde het, voelde het in Zijn Geest, Zijn ziel en Zijn lichaam.
Houdt goede moed, Hij heeft de wereld overwonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s