Al het andere wordt je geschonken

ticket-576335_960_7201 Koningen 3:1-15 Salomo’s bede om wijsheid

Mijn zoon heeft zich lang verzet tegen de verantwoordelijkheden die je hebt in dit leven, maar uiteindelijk moest hij er toch aan geloven. Of je nu wil of niet, je hebt nu eenmaal beslissingsbevoegdheid over bepaalde zaken in je leven zoals financiën, je huis, hoe je met mensen en familie om gaat en misschien ook wel op je werk over bepaalde gebieden. Sturing geven is niet altijd simpel. We worstelen allemaal wel eens met vragen zoals : Wat is wijs om te doen? Hoe kan ik het beste handelen? En wanneer je besluiten van invloed zijn krijg je soms ook te maken met mensen die je proberen te paaien om een beslissing te maken die in hun ogen juist is. En wat is dan Goed, wat is recht en wat is krom, wat is minder goed en wat is fout?
Salomo kreeg een blanco ticket van God. Hij mocht alles vragen. Diezelfde blanco ticket biedt God ons ook aan, nu in onze situaties. Je mag Hem alles vragen.
God was verheugt omdat Salomo niet had gevraagd om rijkdom of een lang leven. De vraag die Salomo stelde had betrekking op een relatie met God waarin Hij hem dagelijks leiding en advies kon schenken, en al het andere werd hem geschonken, hij kreeg ook rijkdom en eer.
De vraag om wijsheid maakt Salomo tot een koning boven alle andere koningen van zijn tijd.
als wij God dagelijks om leiding vragen, maakt ons dat “outstanding” en al het andere zal ons geschonken worden, want je Vader in de hemel weet wat je nodig hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s