Is gehoorzaamheid een vies woord?

woman-570883_960_720

Efeziërs 5:1 Wees dan navolgers Gods als geliefde kinderen en wandelt in de liefde, zoals Christus u heeft liefgehad en Zich voor ons heeft overgegeven als offergave en slachtoffer, Gode tot een welriekende reuk.

De vrijheid van God is bijna niet te bevatten.
De mooiste dingen kunnen er gebeuren in jou leven, maar je moet er zelf voor kiezen, juist op het gebied van onze levensstijl.
Dat verzet tegen God en onze emotionele reactie op de verdraaiing van gehoorzaamheid tot “Moeten”, heet trots en rebellie. Helaas zijn in onze huidige tijd deze twee eigenschappen zo wijdt verbreid dat we ze nauwelijks meer herkennen. Zodra er iemand het woordje “moeten” in de mond neemt schiet het verzet tot in het puntje van onze haren naar boven. Elke vezel in ons lijkt te schreeuwen “Ik moet helemaal niets, dat bepaal ik zelf wel”, en dat vinden we een normale reactie. Daarnaast is de zuiging om dingen aan ons eigen conto tot te schrijven is 100%. Het draait om onze eigen inzet, ons slimme inzicht, ons succes, zonder ons nog te realiseren dat er geen enkel ding is wat we niet van God hebben ontvangen, 1 Corinthiërs 4:7 want wie onderscheidt u? En wat hebt gij dat gij niet ontvangen hebt? Al die dingen waar we ons op voor laten staan, hebben we gekregen. Waar halen we dan de hoogmoed vandaan om tegen Degenen die het ons gegeven heeft op te staan wanneer Hij ons adviseert, vraagt om bepaalde dingen te doen?
We verzetten ons tegen de verkeerde persoon! Zoals ik al eerder heb opgemerkt, het is de boze die schermt met “moeten”. De boze zegt ons dat we geen andere keus hebben, de boze zegt ons dat we bang moeten zijn en dat ons de meest afschuwelijke dingen zullen overkomen, de boze zegt dat noodlottige dingen onontkoombaar zijn. Daar kunnen we tegen in het verzet komen, door te kiezen voor gehoorzaamheid om het goede na te jagen, door te doen wat God tegen ons zegt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s