Tot lof Zijner heerlijkheid.

95c0b5797594ac3ecef8115760f24633Tot lof Zijner heerlijkheid.

Het staat er drie keer in Ef.1:3-14 en herhalingen benadrukken dat er iets wordt gezegd waar we acht op mogen slaan. Let op, attentie, sla hier acht op.
Het tweede bestemmingsplan voor alle mensen wat hier kenbaar wordt gemaakt, is dat allen zo dienen te leven dat Gods heerlijkheid gezien kan worden in ons leven.
Maar niet omdat wij zo goed zijn! Het is niet de bedoeling dat wij enorm op onze tenen gaan lopen om God trots te maken. Kijk maar naar de hele tekst. Ik wil dat even doen vanuit de grondtaal omdat daar in de woord-voor-woord vertaling iets sterker naar voren komt waar het om gaat. Vers 6 “tot lof van de heerlijkheid van de genade van Hem, in welke Hij ons begenadigt heeft in de Geliefde”. (Even terzijde een ander pareltje in de tekst. Het woord ‘Geliefde’ is een persoonsvorm van het woord agapè.)
Waar we God trots mee maken, wat het bestemmingsplan is, is dat de genade van Christus groot wordt in ons. We maken Hem trots wanneer we ons bewust zijn van onze zonde en voortdurend Zijn genade daarvoor vragen en ontvangen. De uitwerking van Zijn genade zal zichtbaar zijn in ons leven en dat is tot lof Zijner heerlijkheid.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s