De volheid der tijden

fd3aae5f2fb517264e697d2c36afbe8eEf.1:10 om ter voorbereiding van de volheid ter tijden al wat in de hemel en op aarde is onder één hoofd, dat is Christus, samen te vatten in Hem.

Als de bladeren aan de bomen verkleuren, de auto’s in de ochtend nat zijn van de dauw en het eerder donker begint te worden, weten we allemaal wat er gaat komen. De seizoenen zijn voor een Nederlander geen groot geheim. Dus we bereiden ons voor. We hebben dikkere kleding nodig, winterjassen worden opgezocht. De kwetsbare planten potten worden uit de tuin gehaald en naar de schuur gebracht. De fietslampjes worden opgezocht en de regenkleding ligt klaar, want de herfst en de winter komen eraan.
Zo mag ook de bruid, de gemeente (Openb.21:2,9) zich klaarmaken voor het komende seizoen, de volheid der tijden zegt Paulus. Ze wordt aangespoord om nuchter en waakzaam te zijn (1 Tess.5:6), zodat die dag haar niet zal overvallen wanneer de bruidegom komt. Ze wordt aangespoord om voldoende olie in haar lampen te hebben (Matt.25:1-13) . Dit zijn geestelijke voorbereidingen, om allen samengebracht te gaan worden onder één hoofd, Christus. Breng ter voorbereiding alles en allen die niet onder dit hoofd zijn naar Hem. Dan zijn scheidsmuren van geen enkel belang, want Jezus Christus is de grote gelijkmaker. Allen zullen die dag van de volheid der tijden ervaren, ook wie er niet klaar voor is. Maar wie de seizoenen verstaat bereid zich voor.
Gebed: Heer geeft ons wijsheid en inzicht welke voorbereidingen U van belang vindt, in Jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s