Verzegeld

gouden-zegelring
bron: http://www.zegelring.nl/

Ef.1:13 In Hem ben je, toen je gelovig werd, ook verzegeld met de heilige Geest der belofte, die een onderpand is van onze erfenis.

Mijn overgroot opa wist nog wat de betekenis van een zegelring was, een Digidcode was hem vreemd, maar het werkt ongeveer hetzelfde. Wanneer iemand twee eeuwen terug een document ondertekende met zijn zegelring, dan stond die persoon garant voor het ondertekende. Hij zou er persoonlijk op toezien dat hetgeen in het document wat afgesproken, ook echt zou gebeuren. Hij zou al zijn middelen, inzet en vermogen ervoor geven om de afspraak na te komen.
De heilige Geest zal alles wat Hem ter beschikking staat ervoor inzetten om het verbond, waar jij “ja” op hebt gezegd, na te komen en te doen gelukken. Hij zal al Zijn vermogen aanwenden om jou geloof te bewaren, je doen groeien en je dichter bij de Vader te brengen.
Paulus begreep de waarde van zo’n verzegeling. In zijn tijd stond die onder keizerlijke verordeningen, uitspraken van de rechtbank en grote handelsovereenkomsten. Dat zegel mocht niet verwijdert worden, het was kostbaar door degene die er garant voor stond. Daarom schrijft Paulus in Ef.4:30 bedroeft de heilige Geest Gods niet, door wie je verzegelt bent. Het zegel mag niet verwijdert worden, daarvoor is het te veel waard.
Gebed: Heer dank u wel dat ik door U verzegeld bent en dat U garant staat voor Uw verbond met mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s