Zijn maaksel

a79b84a337322badc7bec2e3dfa66f04
bron: mindlessmirth.com

Ef.2:10 Zijn maaksel zijn wij, in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, die God te voren bereid heeft, zodat wij erin zouden wandelen.

De eerste keer dat ik met een Ikea bouwpakket-kast thuiskwam, dacht ik :”Oké, nu gaan we het krijgen”.  De beruchte handleiding hoe je zo’n kast schroefje voor schroefje en plankje voor plankje in elkaar zet. In het begin liep ik even te puzzelen welk schroefje en welk plankje er stond afgebeeld, maar toen had ik het door. Vol spanning volgde ik de stappen en tot mijn eigen verbazing stond er uiteindelijk een kast. Dat lukt natuurlijk alleen als alle onderdelen voor elkaar gemaakt zijn. Met één of twee rare onderdelen die niet voor die kast gemaakt zijn, of ontbrekende stukken, is de verwarring is compleet en kan de kast niet gemaakt worden. Zo is het dan weer niet onder Gods kinderen. De vergelijking houdt op bij de statische onderdelen van de kast en de levende mensen die God heeft gemaakt. Maar je mag erop vertrouwen , dat toen God jou maakte, Hij jou heeft voorbereid. Hij heeft je passend gemaakt om bij Hem te horen, op maat om uit te blinken in het werk dat Hij voor jou heeft. Jij bent niet een vreemd onderdeel in Zijn ontwerp.
De wereld communiceert misschien iets anders naar jou. Mensen hebben je gewogen en te licht bevonden, maar God is stapelgek op jou. Hij wil je graag houden, want er is er maar één van jou. Je bent niet te vervangen, Hij kan niet naar de winkel om een ander onderdeel te halen die jou kan vervangen. Voor Hem ben je geen handelswaar, geen commercieel item die voor een bepaald werk garant staat, je bent geen product, maar een levende ziel waar Hij met heel zijn hart naar verlangt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s