Als Nederland onder water komt..

Deze week hielden ze in Marken een grote oefening van alle landelijke hulpdiensten voor een grote evacuatie die nodig is als de dijken doorbreken.
Mijn Ierse vriendin vindt de aanblik van het verschil in waterniveau achter de dijk en het lager gelegen land nog steeds een horrorscenario. Ze vertelde me dat er tegen de Ieren een plagend vooroordeel bestaat dat ze lui zijn. Daarom zegt ze als grap bij het zien van onze dijken: ”Als de Ieren in Nederland zouden wonen waren we al lang verdronken, Nederlanders zijn zulke harde werkers!”.
Maar als geestelijk beeld vindt ik het een geweldig idee en kan ik even wegdromen bij het idee als de dijken doorbreken en het levende water van Gods Geest het land overspoelt…
Als we zouden stoppen met dijken bouwen om alle dingen waar we tegen zijn af te stoppen. Het zou geweldig zijn als kerken, gemeentes en denominaties de dijken tegen elkaar afbreken en de verschillen worden weggespoeld.
Het zou een feest zijn wanneer Nederland zich weer een christelijke natie mag noemen waarin wetten, regels, normen en waarden in overeenstemming worden gebracht met Uw liefde en Uw recht.
Niets is zo’n goede verdediging tegen ongewenste invloeden, wetteloosheid en terroristische overtuigingen als een duidelijke identiteit in God. Dus ik zeg “ja” laten wij Nederlandse als harde werkers in de Geest van God dijken doen doorbreken. Want geestelijke dijken horen we niet te onderhouden, die mogen we afbreken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s