Wachters op de muur

jerusalem-108849_960_720Jes.62:6 Op uw muren(vul de naam van je stad/land in) heb ik wachters aangesteld, die de ganse dag en de ganse nacht nimmer zullen zwijgen. Jij die de Heer indachtig maakt, gunt u geen rust en laat Hem geen rust.

Ja, ik weet het, ik heb het woord “Jeruzalem” uit de tekst gehaald.
Niet omdat ik Jeruzalem niet van belang vindt, want ik acht Jeruzalem en Israël zeer van belang. Ze zijn centraal in Gods verhaal, Zijn tijd en chronologie. Jeruzalem was de woonplaats van God en de profetieën vertellen ons dat zij dat opnieuw zal zijn. Jeruzalem, “Men zal u noemen met een nieuwe naam”, zegt vers 2, “volken zullen uw heil zien en koningen uw heerlijkheid”. Dezelfde tekst van een toekomstige nieuwe naam is in Openb.2:17 geschreven aan de gemeente. Individuen die overwinnen ontvangen van God een witte steen met een nieuwe naam. Gelijk in het N.T mensen Gods tempel zijn waarin de Geest van God woont, 1 Cor.3:17.
Wat ik in de schijnwerpers wil zetten is het belang van ‘wachters op de muur’.
Elk land en elke stad heeft wachters nodig, in de geestelijke zin. Wachters die ver zien, die signaleren wat of wie er nadert en die anderen kunnen alarmeren.  Wachters bewaken de woonplaats van God.
In het enkelvoud waken we over onszelf, in het meervoud over onze naasten. Maar de tekst uit Jesaja laat zien dat het ook gaat om steden en landen. Het is de taak van de wachters om met God te spreken, over alles wat afkomt op de mensen over wie ze waken. Al wat onrein is, al wat onheilig is, al wat vernietiging brengt mag daar niet binnen komen. Het is de taak van de wachters om God geen rust te laten, om met Hem daarover te spreken en te blijven spreken totdat het gevaar is geweken.
De bekwaamheid om dat te doen, ver te zien en te interpreteren wat we zien, is van God. Maar de bereidheid om voor God te staan, is onze keuze.
Gebed: Heer maak ons bereid en geef ons de kracht, wijsheid en vuur om te waken over de mensen, steden en landen die U in ons hart legt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s