Wie overwint…

e7b8d9f395002ed41e9a85901c4f18e0Hebr.12:2, 3 Laat je oog daarbij alleen gericht zijn op Jezus, de Leidsman en voleindiger des geloofs. Vestig je aandacht dan op Hem, die zulk een tegenspraak van zondaren tegen zich heeft verdragen, zodat je niet door matheid van ziel verslapt.

Veel gedachten over de komst van Christus gaan uit naar de tekenen van de eindtijd. Er is een bepaalde mate van spanning over de aankondiging van oorlogen, ziekten, aardbevingen enz. Maar er is een prioriteit die daarbovenuit gaat: Zie op Jezus. Het gaat allemaal om de komt van de Koning der Koningen, de tekenen zijn slechts een heen wijzing naar het grotere.
De schrijver van de Hebreeënbrief maakt daarbij de vergelijking met een wedloop en waar een wedstrijd is, valt een prijs te winnen. In aardse wedstrijdjes vormt de prijs meestal onderdeel van de motivatie om in de wedstrijd te blijven en door te zetten, ook als het moeilijk wordt. Vaak gaat het om één enkele hoofdprijs, maar het Koninkrijk van God kent enkel teamsporten. Elk teamlid is belangrijk om andere teamleden te helpen, in zijn kracht te zetten en samen sterk te zijn. Individuele krachtontwikkeling is belangrijk voor alle om samen de verdrukking te doorstaan en de prijs te behalen.
In Openbaringen lees je sporen van dingen die te behalen zijn. Er worden 7 teams, gemeentes genoemd, elk met hun eigen type strijd waarin ze mogen overwinnen. Tegen tem Efeze zegt Hij bijvoorbeeld 2:7 “Wie overwint zal Ik geven te eten van de boom des levens die in het paradijs Gods is”.
Nu even los van de vraag bij welk team wij horen, is dat niet een geweldige prijs? Wij zullen leven! Elke plek in je hart waar dood gekomen is zal Hij niet laten voor wat het is of als verloren beschouwen. God wil leven voor ons, van nu aan tot in eeuwigheid: Leven in overvloed.
Dus geef niet op wat Hij niet opgegeven heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s