Wauw…met open mond en vol ontzag

0ab6b7fabd0afcc4f56b425a4729e15aJes.11:2-3 Op Hem zal de Geest des Heren rusten, de Geest van wijsheid en verstand, de Geest van raad en sterkte, de Geest van kennis en vreze des Heren; ja, Zijn lust zal zijn in de vreze des Heren.

Het beslissende karakter van Jezus komst zoals in het vorige stuk al aangestipt, is schrikwekkend en heerlijk tegelijk. Hoe beter ik God leer kennen, des te minder angst ik ervoor heb, maar het woordje ‘vonnis’ maakt het op zijn zachtst gezegd spannend.
Daarom is het goed om stil te staan bij de eigenschappen van Jezus, die op dat punt in de tijd groots, kenmerkend en voor 100% naar voren zullen komen op het moment van vonnis en oordeel. Hij zal gekenmerkt worden door wijsheid, verstand, raad, sterkte, kennis en vreze des Here.
God wil niet dat ook maar iemand verloren gaat. Wij zijn Zijn kinderen, Zijn baby’s waar Hij met heel Zijn hart van houdt en naar verlangt, waar Hij bij wil wonen. (Matt.18:14) Maar Jezus aan wie het oordeel gegeven is, kent de Vader als geen ander. Hij kent het hart van God, als Zichzelf; Hij kent Gods wezen, Zijn verschijning en Zijn heiligheid en gaat daar met diep respect mee om. Dat is de vreze des Heren, de “Wauw…met open mond en vol ontzag”. Heilig, Heilig, Heilig, groots en ontzagwekkend.
……In ons natuurlijke bestaan kunnen we niet voor Hem verschijnen, het effect van de verschijning van die Heiligheid zal ons dood doen neer vallen,…. terwijl Hij niemand verloren wil laten gaan.
We hebben Jezus nodig die als Hogepriester voor ons het heilige der Heilige is ingegaan; Hij inspecteert ons, voordat wij ingaan. Elke spat, elke kruimel elk aspect van ons leven moet bedekt zijn door Zijn genade, Zijn bloed. “Inspectie” is misschien een griezelig idee, maar ten opzichte van de Heiligheid van God brengt het ons op die plek waar we denken “Heer neem alles, niet slechts mijn voeten, maar geheel mijn lichaam, tot aan mijn kruintje en al mijn werk….neem het alstublieft, bedek mij”.
Dit is de genade die weet Jezus in ons uit te werken en over ons te brengen met oneindige wijsheid, met 100% verstand van zaken, met raad voor elk knelpunt, met sterkte voor elke zwakheid van ons en…met de vreze des Heren bij wie wij mogen komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s