Gemaakt voor overwinning

d85d311b5a535c716b57a8ed42f69444-1
bron: safeguardyoursoul.com

“Wie overwint…”, Openb.2:11; 2:17; 2:26; 3:5; 3:12; 3:21.

Wie meent dat de externe factoren die de eindtijd kenmerken (de oorlogen, hongersnoden, natuurrampen en al het lijden) DE dingen zijn die overwonnen moeten worden en dat ze werken als een ‘set-up’ voor mogelijke mislukking, heeft het mis. Het is precies omgekeerd.
Bij elke gemeente waar God tegen spreekt in Openbaringen, geeft God erkenning voor hun omstandigheden. 2:2 “Ik weet van uw werken, inspanningen en volharding. 2:9 Ik weet van uw verdrukking en armoe. 2:13 Ik weet waar je woont, daar waar de troon des satans is”.  God gaat niet aan voorbij aan de situaties. Waar God de gemeentes op aanspreekt is niet het veranderen en overwinnen van de omstandigheden waarin ze verkeren, maar zaken die ze zelf in eigen hand hebben.
Het gevecht is echter niet de grote boze buitenwereld, kijk maar.
2:4 Het gevecht gaat onder andere om het bewaren van de 1ste liefde. God zegt bijvoorbeeld tegen de Efeziërs “2:6-het is mooi dat jullie een overtuiging hebben en tegen de werken van de Nicolaïten zijn,2:5-maar Ik wil jullie dicht aan Mijn hart! Het is mooi, gemeente Smyrna, dat jullie wereldse rijkdommen hebben, maar Ik wil dat jullie rijk zijn in het Koninkrijk Gods, 2:10- en wees niet bang. Ik snap het, Pergamun-familie dat jullie in het hart van het kwaad wonen,2:14- maar sluit er geen compromissen mee. 2:20-Laat het kwaad niet rondgaan in jullie midden, Thyatira. 3:1-Ik wil een echt Levende gemeente,  Sardes: Wees wakker. 3:11- Hou vast, Filadelfia, laat niemand roven wat je hebt”.
Dit zijn de overwinning die te behalen zijn. Staan blijven in God, zuiver en heilig. Het gaat om een overvloedig leven, dicht bij God, vol van Zijn liefde, rijk in Hem.
“Weet dan dat jullie een wolk van getuigen rondom jullie hebben (Hebr.12:1) die jullie allemaal toejuichen; dat de Geest voor jullie bidt met onuitsprekelijke verzuchtingen (Rom.8:26). Kom en behaal die overwinning, want je staat niet in een onmogelijke positie. Je bent niet in een set-up voor mogelijk falen, maar uitgerust om te overwinnen”.
Hij die in ons is, is meer dan die in de wereld is, met Hem zijn wij meer dan overwinnaars. “We are whired for victory”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s