Een schare uit de grote verdrukking.

e5b66cbf5fcef4097359a28c7e4af987Openb.7:9 een grote schare, uit alle volk, stammen, natiën en talen; met witte gewaden en palmtakken. 7:13 “Wie zijn deze, die bekleed zijn met de witte gewaden en van waar zijn zij gekomen? – Mijn heer, u weet het. En hij zei tegen mij: deze zijn gekomen uit de grote verdrukking”. Dan.12:1 “te dien tijde zal Michaël opstaan, de grote vorst, die de zonen van uw volk ter zijde staat; en er zal een tijd van grote benauwdheid zijn, zoals er niet geweest is, sinds er volkeren bestaan, tot op die tijd toe”.

In het O.T richt Daniel zich geheel tot het volk Israël, aan dit volk heeft God zich verbonden. Maar de genade van Jezus Christus heeft een shift teweeg gebracht. Johannes zegt dat de mensen die hij in verband brengt met de grote verdrukking komen uit alle volk. Jahweh is door Christus God van alle stam, natie en taal.
Velen hebben zich erop geworpen of dit nu betekend dat wij ‘De grote verdrukking’ nu geheel, gedeeltelijk of helemaal niet hoeven mee te maken. Hoewel die laatste aanname met het oog op de aangehaalde tekst niet voor de hand liggend is, en elke theorie heeft zijn eigen onderbouwingen. Menselijkerwijs zullen er, op het moment wanneer deze profetie uitkomt, mensen zijn die denken “Aha! Ik wist het!, want tekst die en die zegt….”.  Die toewijding is mooi, het is altijd heerlijk om er achter te komen dat je Gods stem goed hebt verstaan. Daar mogen we ons te allen tijde naar uitstrekken, voor elke situatie of dit nu het zoeken van persoonlijke leiding is of wereld events.
Voor wie hierover geen sterk onderbouwde theorie heeft verandert er niets. Het is Gods plan, die “ja en amen” is en Hij met Zijn grote veilige handen volbrengt.
Maar in die verdrukking beloofd God bijstand van Michaël, “één der voornaamste vorsten”(Dan.10:13) die vastberaden ter zijde staat (Dan.10:21). Door Gods bescherming zal er een grote schare zijn. Openb.7:16 en zij zullen niet meer hongeren of dorsten- het Lam zal hen weiden en hen voeren naar waterbronnen des levens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s