kerstvoorbereidingen.

0c800f9cada6ad2800d29142ee6ee469Bij de geboorte van Jezus in Bethlehem kwam een engel de herders aankondigen: Heden is de Heiland geboren, Christus de Here, en een grote hemelse legermacht loofde God: “Ere zij God in de hoge en vrede op aarde, bij de mensen welbehagen”, (luc.2:10-14).
Bij de komst van Jezus als de Koning, zijn opnieuw vele engelen betrokken. In Openb.4, 5, en 7 staat vol lofprijs en aanbidding aan God en het Lam. 19:6 “Halleluja! Want de Here, onze God, de Almachtige heeft het koningschap aanvaard”.
De engel die dit alles aan Johannes zegt is zo groot en indrukwekkend dat Johannes voor hem wil buigen, maar de engel is daar niet om aanbeden te worden. Hij zegt “aanbid God”. God, onze Vader komt de ereplaats toe in ons hart, niets en niemand anders, engelen niet, openbaringen niet, indrukwekkende gebeurtenissen niet.
Het is aan ons om te besluiten niets en niemand groter te achten dan God.
De mooiste voorbereiding die we kunnen doen voor kerstfeest en de komende Koning, is alles wat we groter en machtiger als God hebben gemaakt, naar beneden halen en Hem tronen in ons hart.
Ik wil niet onder de indruk zijn van wereldgebeurtenissen, maar van de God die deze gebeurtenissen in Zijn hand houdt en bestuurd. Ik wil me niet focussen op de gruwelen van terroristen, maar op mijn God die alleen maar Goed is, want al deze dingen zullen op een einde lopen.
En hoe druk de voorbereidingen voor de kerstdagen ook mogen zijn, wanneer we Hem tronen boven alles dan zal Zijn vrede die alle verstand te boven gaat, er een onbetaalbaar feest van maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s