Het Lam

216cd457f6cc5ee3e7aa059c9c88ae54Als gevolg op de openbaring van de Leeuw van Juda, openbaart Jezus zich als ‘het Lam’.  Openbaring 5:5,6 brengt deze 2 rollen mooi samen:
En een uit de oudsten zei tot mij: Ween niet; zie, de leeuw uit de stam Juda, de wortel Davids, heeft overwonnen om de boekrol en haar zeven zegels te openen En ik zag in het midden van de troon en van de vier dieren en te midden der oudsten een lam staan, als geslacht, met zeven horens en zeven ogen; dit zijn de zeven Geesten Gods, uitgezonden over de gehele aarde.
Zodra je de rol van Jezus als het Lam in verband met onze eigen identiteit gaat brengen wordt direct duidelijk op welke wijze Jezus ‘de real deal’ is en wij de navolgers.. .want ook over ons staat geschreven dat wij als slachtschapen worden gerekend in Ps.44:23 en Rom.8:36. Paulus roept ons op om ons leven te stellen tot een heilig en Gode welgevallig offer Rom.12:1, maar dit is een offer van een geheel andere orde.
Wij offeren onszelf niet om schuld te betalen of boete te doen, dat heeft Jezus voor ons gedaan. Onze rekeningen zijn door Zijn genade, voor eens en voor altijd betaald. Er is geen rekening die de boze ons onder ons neus kan wrijven, waarin het bloed van Jezus niet heeft voor zien.
Ons offer is aan God en aan niets en niemand anders.
Ons offer is vrijwillig; het moet niet.
Ons offer is uit liefde en er is geen verplichte hoeveelheid.
Door het woord is bekend waar we God altijd blij mee kunnen maken, lofoffers, gebed en aanbidding uit ons hart. Maar vele andere variaties van persoonlijke kadootjes aan God zijn ook welkom, omdat het gaat om een persoonlijke relatie.
En sommige brengen een offer in navolging van Jezus, tot in de fysieke dood. Niet omdat er enige sprake is van schuld, maar omdat ze hun persoonlijke relatie met God kostbaarder achten als al het andere.
Laat het Lam, Jezus leven voor jou het schuldoffer zijn;  zodat jou leven als slachtschaap een liefdesoffer voor God kan zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s