proclamatie

41e8d0cef899f4cf0eac9af69062669eLance Wallnau haalt aan dat een onderzoek heeft gemeten, dat onze hersenen ca 1200 woorden per minuut denken, waarvan er gemiddeld zo een 1100 negatief gekleurd zijn!
Ze bestaan uit kritiek, beschuldiging en zelfveroordeling, en herhalingen van suggesties die de boze op ons afvuurt.
Wat zou er gebeuren als deze gedachten zouden worden vernieuwd naar Gods gedachten over onszelf? Dat is een enorm potentieel aan gedachten die we door middel van het proclameren van Gods waarheid over onszelf, kunnen ontkrachten. Het woord van de waarheid maakt vrij.
Ook de wereld heeft deze kracht ontdekt en heeft imiterende technieken ontwikkeld waarbij mensen getraind worden om positieve dingen over zichzelf te roepen, maar er is een groot verschil in autoriteit. Er is beperkte kracht aan een wilsbesluit om te roepen “dat je leuk en lief bent”.
Het is echter van een geheel andere orde wanneer je in geloof uitspreekt dat de Allerhoogste Autoriteit van het universum jou prachtig heeft gemaakt!
Wij imiteren geen wereldse technieken, maar de wereld probeert Gods autoriteit te grijpen; zonder geloof is het echter krachteloos.

Praktijkoefening:
Jes.43:1-5 Ik zal niet vrezen want U heeft mij verlost en mij geroepen bij mijn naam, ik ben van U. Wanneer ik door het water trek, bent U bij mij; ga ik door rivieren dan zullen ze mij niet wegspoelen. Als ik door het vuur ga, zal ik niet verteren en de vlam zal mij niet verbranden. Want U de Here, mijn God, de heilige Israëls is mijn Verlosser. Omdat ik kostbaar ben in Uw ogen, hooggeschat.
41:10 Ik ben Uw knecht, U heeft mij uitverkoren en mij niet versmaad- ik zal niet vrezen, want U bent met mij. UIk zal niet angstig rondzien, want U bent mijn God. U sterkt miju, U helpt mij, U ondersteunt mij met Uw heilrijke rechterhand.
45:2 U zelf zal voor mij uitgaan en de oneffenheden effenen; koperen deuren zal U verbreken en ijzeren grendels verbrijzelen. U zal mij de schatten de duisternis geven, rijkdom van verborgen plaatsen. Zodat ik weet, dat U de Here mij bij mijn naam geroepen heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s