Ik ben de goede Herder.

92f3a9fe5f952032076da05cd35de610-1Joh.10:11 Ik ben de goede Herder. De goede Herder zet Zijn leven in voor zijn schapen. Ik ken de mijne en de mijne kennen Mij, gelijk Mij de Vader kent en Ik de Vader ken.
Joh.21:17 Heb je Mij echt lief? Weid Mijn schapen.

Tussen ‘mensen die schapen hoeden’ en de openbaring van Jezus als de goede Herder, ligt een proces van in de 1ste plaats ‘schaap zijn’.
Alleen schapen weten hoe het is om geleid te worden, hoe het is om leiding te ontvangen. In dat proces van schaap zijn, leren we Zijn stem te verstaan.
Het klinkt als een gewichtige opdracht om schapen te leiden, maar we hebben enkel iets door te geven als we zelf luisteren. We kunnen alleen leiding geven als we zelf ook geleid worden.
Ook hier opnieuw de prioriteitstelling die in het vorige stuk is aangehaald:
-Jezus als “de real deal”.
-Zijn beeld wat Hij in ons hart schept.
-en de opdracht die Hij ons geeft om het te zijn.
Het voorbeeld van Jezus als de goede Herder vormt zich door ons heen, in onze identiteit, in ons hart, in ons eigen wezen. Onze focus ligt daardoor niet op de dingen die we doen, maar op het proces wat Jezus in ons hart uitwerkt. Aan de buitenkant lijkt er dan misschien niet zo veel te gebeuren, maar wanneer we dagelijks schaap zijn, gebeurt er meer als dat we voor mogelijk kunnen houden.
Schapen mogen namelijk de Herder leren kennen in zo een intense relatie als er tussen de Vader en de Zoon is. “Gelijk mij de Vader kent en Ik de vader ken”, dat is de intensiteit, de kwaliteit en de intimiteit die we na mogen jagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s