Leiding

5c412fae57941c5607ee98cc1d11dbf3Laatst kreeg ik in mijn stille tijd een tekstgedeelte onder ogen, wat ik eigenlijk al heel goed ken.
De valkuil is dat dat je die leiding leest naar de interpretaties die je al kent. Je hebt immers geleerd dat die tekst gaat over “……” en dat de boodschap is “…….”.
Tot het plotseling tot me doordrong dat God mij deze tekst geeft over een nieuwe situatie in het heden, en met betrekking tot mijn persoonlijke situatie.
Het is dus niet zo wijs om ervanuit te gaan dat ik het wel weet.
Daarom bracht ik de tekst in gebed met de vraag “Heer wilt U mij leiden en mij precies laten zien wat U wil dat ik doe en wat ik niet moet doen?”.
Wanneer ik namelijk er vanuit ga dat ik “het weet”, dan mis ik nieuwe frisse aspecten van Gods leiding, maar er zal ook geen gedragsverandering tot stand komen. De leiding die er is blijft hoofdkennis.
Maar directe leiding behoort uitgewerkt te worden in de praktijk, hier en nu in het leven van elke dag. En zodra de Heilige Geest ons bepaald bij bekende teksten mag je er zeker van zijn, dat Hij nog veel meer over die tekst te vertellen heeft als dat we al weten.
Gebed: Heer maak mij bekwaam voor de taken, voorrechten, zegeningen en situaties die U in mijn leven geeft. Laat mij gevoelig zijn voor de Heilige Geest, luisteren naar Uw stem en mijn eigen aannames los laten..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s