Wat verwacht je?

1c341d1a409739da172368834bfdd9e0“Laat Uw wil geschieden in de hemel alzo op de aarde”, dat vraagt stappen in geloof van ons.
we kunnen niet achterover leunen en blijven wachten. We mogen handelen naar hetgeen we verwachten dat God wil doen en zal gaan doen.
Maar als we dat doen zal dat niet altijd door iedereen begrepen worden. De vraag die zich echter aandient is; Hoe kan je handelen naar iets wat er nog niet is, simpelweg omdat je verwacht dat het er zal komen? Anderzijds, hoe kan je verwachten dat God een nieuwe toekomst schept door ons en met ons, wanneer wij op “ons krent” blijven zitten”?
Tussen die twee uitersten ligt een spanningsveld:
-Tussen de beloftes, de dingen die we van God verwachten, en hetgeen zichtbaar is in deze wereld.
-Tussen ons gezonde verstand en de leiding van de Heilige Geest.
Ergens bewegen we ons allemaal tussen die 2 uiterste. De ene persoon zal zich meer aan de ene kant van de balans bewegen en de andere persoon voelt zich comfortabeler aan de andere kant.
God respecteert dat van ons. Hij neemt ons zoals we zijn en heeft onze ‘eigenheid’ lief.
Vanuit het woord gezien, zijn wij geneigd om de kant van “beloften en de Heilige Geest een hogere waarde toe te kennen”, maar ik denk dat de sleutel ligt bij hetgeen we verwachten. Rationeel handelen vanuit het verstand, sluit niet uit dat de kijkrichting naar God is en je verwachting op Zijn beloftes.
Het wordt pas een probleem wanneer we naar een rationele situatie kijken en ervan uit gaan dat die zich zal ontwikkelen naar een werelds perspectief met een negatieve afloop.
Gebed: Heer ik kies ervoor om Uw bovennatuurlijke oplossingen te verwachten . Heilige Geest wilt U me helpen mijn balans te bewaren in het spanningsveld tussen verstand en geloof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s