De jaren van karaktervorming.

c48a2e40b4553516d4533e635f4ceaf5De Engel des Heren verscheen aan Mozes als een vuurvlam midden uit een braamstruik, Ex.3:2 en met die verschijning begint God met Mozes te praten.
Tot dat moment, waarbij Mozes misschien al bijna 80 jaar was, had hij een doel in zijn leven gehad; had de liefde en de bescherming van God op zijn leven gerust en had Mozes al van alles mee gemaakt. En toch gaat er iets nieuws beginnen.
God geeft hem een opdracht 3:10 “Ik zend jou tot….”.
In al die jaren daarvoor had Mozes geleefd naar de brede opdracht van God om Hem lief te hebben en Hem te eren als de Ene, enige God. Nu zijn we over het algemeen van mening dat in onze tijd dingen sneller gaan. God heeft haast, Hij wil zo veel mogelijk mensenlevens aanraken als dat Hij maar raken kan, want Hij houdt zo veel van mensen dat Hij niemand wil missen.
Maar ook in onze tijd zijn er vele zonen en dochters die nog geen persoonlijke opdracht hebben ontvangen. In hun spreekt de enorme breedte van Gods woord, dat is de richting waar ze zich aan houden. Dat zijn de jaren van karakter vorming.
Geen van de ervaringen en de dingen die Mozes daarvoor geleerd had, was weg. Het was allemaal kostbaar en bruikbaar in Gods ogen. Alles wat geweest was had hem gevormd en klaar gemaakt voor de opdracht die God hem nu, na al die jaren toe vertrouwde. Niet dat Mozes zichzelf bekwaam achtte voor die opdracht, maar God wist wat Hij in Mozes had gelegd en welk karakter zich in Mozes had gevormd.
Geniet van de jaren van karaktervorming en weet dat God alle dingen ten goede doet mee werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s