Een nieuwe bladzijde

Ik ben een enorm leesbeest die boeken in allerlei soorten en maten verslind. Het is zelfs zo erg dat ik het moeilijk vindt om een boek, wat me niet bijster interesseert, toch niet dicht kan doen en kan besluiten om het niet uit te lezen, want dan weet ik niet hoe het afloopt. Misschien krijgt het verhaal toch nog een spannende wending, je weet maar nooit wat er op de volgende bladzijde gebeurd.
Zo´n boek heb ik nu onder handen. In het leven van de hoofdpersoon hebben een aantal emotionele beschadigende gebeurtenissen voorgedaan, die hebben geleid tot begrijpelijke verwondingen en emotionele gedachten patronen. En de de uitleving van die verwonding gaat maar door en door. De jaren in het verhaal gaan voorbij maar er wordt geestelijk geen nieuwe bladzijde omgeslagen, er is geen nieuwe emotionele realiteit voor de hoofdpersoon. Daardoor worden verkeerde keuzes steeds weer herhaald en alles schreeuwt om een nieuwe emotionele ervaring die de oude ongeldig verklaard.
Zoiets als wat Jezus deed voor de verlamde man die door zijn vrienden door het dak van het huis werd gehesen (Luc.5:16-26) om hem maar bij Jezus te krijgen. Jezus zei in de 1ste instantie niet tegen hem ´wees genezen´, maar ´je zonden zijn je vergeven´. Daarmee werd de eerdere ervaring die hem had verlamd, ongeldig verklaard. Dat maakte de man in staat om genezing te ontvangen, zijn bed op te nemen en weg te lopen.
Naar die nieuwe ervaring, die nieuwe boodschap, mogen we actief op zoek gaan en God weet precies wat we nodig hebben. Met autoriteit spreekt Hij waarheid, herschrijft het ouden en zegt: “het oude is voorbij gegaan het nieuwe is gekomen”.
En Hij weet wat jij daar voor nodig hebt, bidt en het zal je gegeven worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s