Geloof voor het onmogelijke

Je kan het je haast niet voorstellen dat iemand, die je op een gruwelijke wijze hebt zien sterven, levend en wel voor je neus staat en een gesprek met je begint.
Thomas kon het ook niet geloven. “Als ik Zijn handen niet zie, het teken van de nagels en mijn vingers niet steek in de plaats waar die nagels door Zijn handen zijn geslagen en mijn hand niet in Zijn zij steek, dan zal ik het niet geloven”, zei hij toen men hem vertelde dat Jezus was opgestaan (Joh.20:25). Dat bewijs kreeg hij.
Zoiets gaat alle wetenschap en alle logisch verstand te boven. Ons hoofd zegt “dat kan niet”, zoals ons hoofd dat bij wel meer dingen zegt. Er zijn talloze zaken die we automatisch aanmerken als onmogelijk, omdat we weten dat het onmogelijk is. Het is zo voor de hand liggend om tegen een situatie aan te kijken met het idee dat het niet zo snel zal veranderen, want logischerwijs ligt die positieve verandering niet in de lijn van de verwachting. Het is niet redelijk.
Maar bij God zijn alle dingen mogelijk.
En dan mogen we kiezen waar we geloof aan willen hechten: ons eigen negatieve verwachtingspatroon? Of het ‘onmogelijke’ wat God in Zijn kracht ermee wil doen?
-Het negatieve scenario wat in de lijn van je verwachting ligt is niet verkeerd of fout, maar het volgt de wetten van de aarde, natuurwetten, ratio en wetenschap die God ook gegeven heeft.
Gods ‘onmogelijkheden’ volgen de wetten van het Koninkrijk Gods.
-Het negatieve scenario maakt me niet gelukkig en het helpt met niet om geloof, kracht en leven over de situatie uit te spreken.
Gods mogelijkheden geven me hoop en een uitgangspunt van waaruit ik kan bidden.
“Zalig zij die niet gezien hebben en toch geloven”, zei Jezus ten aanzien van Thomas zijn dillema en tegen ons allemaal, Joh.20:29.
Het is misschien niet rationeel, maar ik denk dat ik wel weet welke visie ik liever heb, waar ik blij van wordt.
Gebed: Heer wilt U mijn automatische aannames ontmaskeren en mij leren denken te kijken door Uw ogen naar elke situatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s