Heiliging na Pasen

2 Kron.31:1 Toen dit alles geëindigd was, trokken al de Israëlieten, die zich daar bevonden, uit naar de steden van Juda, verbrijzelden de gewijde stenen, hieuwen de gewijde palen om en vernietigden grondig de hoogte en de altaren van Juda en Benjamin en in Efraïm en Manasse. Daarna keerden al de Israëlieten naar hun steden terug, ieder naar zijn eigen bezittingen.

Dit gebeurd direct na de viering van het Pesach feest.
Vooraf heiligden de priesters zich om niet ‘vuil’ voor Gods troon te verschijnen.
Vervolgens brengen ze offers voor zichzelf en het volk om hun schuld af te wassen en het volk te heiligen.
En het volk draagt die heiliging in het gehele land uit.

Het gehele Pesachfeest en de boodschap van Pasen volgt diezelfde lijn:
“heilig je, zet jezelf apart voor God.
God was je schuld weg en heiligt jou, Hij zet jou apart voor Zijn Koninkrijk.
Doe vervolgens alles in jou leefomgeving weg wat verontreinigt, zodat de omgeving Gods eer en glorie kan weerspiegelen”.
Geen compromissen. Wat goed is, mag goed genoemd worden en wat fout is, is echt fout. Niet een beetje fout, of niet zo heel ernstig, nee: het leidt tot de dood en niet tot leven. Dus het moet weg, helemaal.
We hebben leven terug gekregen door het bloed van Jezus Christus, laat dat niet tevergeefs zijn. Hij heeft een hoge prijs betaald voor onze vrijheid, om ons helemaal te doen leven. In elk aspect van ons leven mag Zijn Leven opstaan in kracht. Dat is onze bestemming, daar ben je voor gemaakt. Gen.1:28 Weest vruchtbaar en wordt talrijk; vervuld de aarde en onderwerpt haar, heerst over…”. Dat is leven in overvloed en alles wat niet tot leven leidt brengt ons niet in onze bestemming. Als je meer van God wil in je leven doe je dat misschien wel het snelste door ruimte te maken, opruimen dus!
Gebed: Heer laat mij zien waar U niet blij van wordt in mijn leven. Leidt mij in Uw kracht om ermee af te rekenen en het weg te doen. Laat Uw Leven de plaats innemen in de plaats van wat dood brengt.

Een gedachte over “Heiliging na Pasen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s