Een doorgeef-briefje.

De dochter van mijn collega zit in groep 4 en tot grote opwinding van de rest van de klas had ze een doorgeef-briefje gekregen.
Je kent dat wel, zo’n briefje die stiekem door de rijen heen wordt doorgegeven tot het bij het juiste meisje terecht komt. Eigenlijk wil iedereen weten wat er op dat briefje staat, maar de route die het briefje door de klas gaat is vaak ook vooraf uitgedacht, zodat het briefje vooral niet in handen van ‘Pietje’ terecht komt, of nog erger de juf. Er kan wel een een vraag in staan die de vlammen doen uitslaan, zoals de vraag :”wil je verkering met mij?”
Maar stel je nou eens voor dat jij vandaag een ‘volwassen’ versie van zo’n doorgeef-briefje krijgt, hij is voor jou persoonlijk en er staat in:
“Hé, ik heb je al heel lang op het oog, vanaf het 1ste moment vond ik je direct geweldig. Ik ben stapelgek op je, ik kies jou.
Ik stuur mijn Geest naar jou toe, zodat je Mij beter kan leren kennen en om je te helpen, want ik wil dat je een geweldig leven hebt. Ik wil je alles geven wat je daarvoor nodig heb.
Maak je niet druk om dingen die niet goed zijn, Ik heb een geweldig middel om alles ‘mee schoon te maken wat nog vuil is’ in je leven, zodat jij prachtig schoon en gelukkig zal zijn. Ik vermenigvuldig vrede en genade aan jou, die ik aan je geef, want ik wil dat je daar vol van bent. Ondergetekende, je hemelse Vader”.
Geen van de schrijvers van het N.T durfde te pretenderen dat ze Gods mond waren, maar God heeft hun doorgeef-briefjes bewaard om ze aan jou te geven.
De woorden van die briefjes waren een stuk korter en formeler, want papier en inkt was niet zo goedkoop als nu.
Maar als je het nu eens niet leest als serieuze taal, maar als de woorden van een geliefde die jou gezicht tussen zijn handen neemt, in je ogen kijkt en zijn hart met je deelt, wat zou er dan staan?
Bovenstaande is mijn hartsvertaling van 1 Petrus 1:2. Misschien heb jij een betere, maar lees met je hart, door de bril van de Heilige Geest. Geef klank en kleur aan Gods woorden want ze zijn nooit als dode letters bedoelt geweest.
Ik wil je uitdagen om stukken van de Bijbel af en toe op die manier van het hart van de Vader naar jou hart te vertalen, want Hij is een liefdevolle Vader die liefdestaal tegen ons spreekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s