“Ja, ik wil”.

Wonderbare raadsman
Jes. 9:5 men noemt hem wonderbare raadsman, Sterke god, Eeuwige Vader

Nu even van hart tot hart. Even niet elke detail ontrafelen en met andere teksten in verband brengen, maar een simpele zucht van de ziel in reactie op deze tekst.
De komst van Jezus als mensenbaby geboren, God en mens, is in Zijn natuur wonderbaar. Hoe kan deze grote God, wonen in een mens? Hoe heeft Hij mijn leven kunnen leven zonder te zondigen?
En al die profetieën over Zijn geboorte, Zijn afkomst  in overeenstemming met de gehele Bijbel ,elke titel, jota of woordje kloppend, zeer wonderbaar. (zie stukken uit de vorige dagen) Hoe meer je ontdekt hoe, zo perfect als dat alles op elkaar aansluit, des te meer je onder de indruk raakt en niet anders kan als toegeven: Hij is Wonderbaar.

4e5b5a1394ff1e69416c8d8903731f29
bron: instapray.com

Hij wordt genoemd wonderbare Raadsman. Hij geeft raad van hemels kaliber.
Waar menselijke hulp beperkt is, omdat ze zich in “hetzelfde schuitje bevinden” als wijzelf, overziet Hij het geheel. Hij weet waar het toe moet leiden, waarom het gebeurt en welke zegen het brengen gaat, wat we ervan kunnen leren of hoe emotionele knopen ontward kunnen worden..
In het licht van de bovenstaande feiten, is het vreemd dat we soms eerst een poos met allerlei mensen over onze problemen praten, voordat we het bij Hem brengen. Gek genoeg doen we dat. Niet voor niets is er een one-liner die zegt:
“Have you prayed about it as much as you talked about it?”.
Het legt het probleem bloot waar we ons allemaal schuldig aan maken, ik inclusief. Ik betrap mezelf en denk, “Heer vergeef me, wat ben ik toch weer dom bezig”. Ik praat en praat, ondertussen zitten mijn oren al weer vol met allerlei meningen en adviezen, die ik dan eerst weer aan de kant moet zetten voordat ik U kan horen. Ik weet dat u mij vergeeft, maar het is een disfunctionele gewoonte die ik graag kwijt zou willen.
Heer ik wil U als mijn raadsman.
U stond koningen ter zijde, leidde uw volk door de woestijn, vernietigende de legermacht van de farao, doet de onvruchtbare kinderen baren, maakt zieken beter, voedt de hongerige, U loopt op het water, U bent 24×7 elke seconde beschikbaar, U bent mijn advocaat tegen de listen en aanklachten van de duivel, U vergeeft mij en bekleed mij…..ik wil U!
Wees Mijn sterke God, mijn eeuwige Vader.

Niet dat ik zelf geen enkel besluit mag nemen, of geen raad van anderen mag vragen, het gaat om de juiste prioriteiten. Als er zo’n geweldige Raadsman aan mijn zijde staat, met perfect advies, dan wil ik die als eerste stellen. En als het goed is zullen de adviezen van mijn broers en zussen bevestigen wat ik heb gehoord.
Kom mij te hulp om mijn gewoonte om te keren, om eerst te bidden en meer te bidden dan erover te praten, in Jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s