Denk groot

Luc.1:5-7  Er was in de dagen van Herodes, de koning van Judea, een priester, genaamd Zacharias, behorende tot de afdeling van Abia, en zijn vrouw was uit de dochters van Aäron en haar naam was Elisabet. Zij waren beiden rechtvaardig voor God en leefden naar alle geboden en eisen des Heren, onberispelijk. En zij waren kinderloos, omdat Elisabet onvruchtbaar was, en zij waren beiden op hoge leeftijd gekomen.

elizabeth_baby
bron: http://www.bibleexplained.com/Gospels/Luke/Lu01.htm

Er is voor Zacharias en Elisabeth geen reden waarom de zegen van vruchtbaarheid, (Gen.1:28) niet hun deel zou zijn. De Bijbel vermeld geen zonden, sterker nog, “beiden waren rechtvaardig voor God en leefden onberispelijk”. Toch waren ze kinderloos. Job is dus niet het enige voorbeeld in de bijbel waarbij mensen ergens onder gebukt gaan, zonder duidelijke opgaaf van reden.
Wij willen vaak weten waarom iets is zoals het is, zoeken verklaringen, willen antwoorden, die zijn echter niet altijd te vinden in dit leven. Mogelijk wanneer we later vanuit een hemelse positie erover terug mogen kijken, dat we het volledig zullen begrijpen, in het heden zullen we moeten accepteren dat het zo is. Maar nooit de hoop opgeven.
Wat we ook aan beide voorbeelden zien is dat het lijden niet de einduitslag is. Menselijkerwijs lijkt er voor deze twee oudjes geen hoop meer op nageslacht, maar leeftijd speelt bij onze eeuwige God geen rol.
Op elk moment van ons leven is Hij in staat de bedekking op te heffen en de zegen vrij te zetten die Hij voor ons heeft bedoelt. Onze hoop op onze God van wonderen, de God van het onmogelijke, mag nooit vervagen, want dan doen we Hem te kort. We doen niet zozeer onszelf te kort, maar dan denken we te klein van onze hemelse Vader!
Tegenstrijdiger kan het eigenlijk niet. Enerzijds zien we overal dat God zich openbaart als groot, goed, wonderbaarlijk, de God die het onmogelijke mogelijk maakt….totdat het gaat over zaken in ons eigen leven waarvan we aannemen dat het onmogelijk is.
Daarom is het goed om terug te komen op de zaken die hebben teleurgesteld, of waar we geen hoop meer hebben. Breng die zaken bij God, ontvang Zijn genade en laat je vullen met nieuw geloof.

Heer vergeef me dat ik in sommige gevallen te klein over U denken en dat ik de hoop heb opgegeven.
Blaas met de adem van Uw Geest in die gebieden van mijn leven waar ik het geloof verloren heb en blaas nieuw leven erin, vul het met geloof, in Jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s